VAN - Mustazaflar İle Dayanışma Derneği öncülüğünde kurulan kriz masası bünyesinde faaliyet gösteren Rahmet Eli Derneği 100 depremzede aileye başka illerde barınma imkânı sağladı. Mustazaflar İle Dayanışma Derneği öncülüğünde kurulan kriz masası bünyesinde faaliyet gösteren Rahmet Eli Gıda Bankası aracılığı ile yaklaşık olarak 100'e yakın depremzede aileyi Peygamber Sevdalıları Platformu üye derneklerin aracılığı ile Gaziantep, Diyarbakır, Batman, Mersin, Adana vs. illerine yerleştirdi.

Ensar-Muhacir Kardeşliği Tekrar Canlandırıldı
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Yıldırım, "Bu tür büyük musibetlerde Müslüman halkımızın Ensar - Muhacir kardeşliğini tekrar canlandırmaları bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Mağdur ailelerin hayırseverlerin tahsis ettiği evlere yerleştirilmeleri, Ensar'ın fedakârlığıyla ihtiyaçların karşılanması hicri yılbaşına tevafuk etmesi ayrıca büyük bir manevi atmosfer oluşturmuştur." dedi.

"Oynan Kirli Oyunlar Boşa Çıktı."
"Müslüman halkımızın her zamankinden daha çok ümmetçi bir yaklaşım göstermeleri, aziz İslam milletinin yüreğine işlenen Hz Muhammed'e (s.a.s.) duyulan muhabbetin tezahürüdür." diyen Yıldırım bu güzel Ensar'i tutumların Müslüman halkın üzerinde oynan oyunları boşa çıkardığını belirtti. Yıldırım, "İslam düşmanlarının aramıza sokmak istedikleri ırkçı, taassupçu ve ayrılıkçı yaklaşımları bir kez daha ellerinin tersiyle itmişlerdir. Bu Ensar'i tutumları bir kez daha Müslüman halkımızın üzerinde oynan kirli oyunları boşa çıkarmıştır." İfadelerini kullandı.

"22 Bin 344 Aileye Yardım Ulaştırdık"
23 Ekim'de meydana gelen depremden bu yana yaptıkları yardım faaliyetleri hakkında açıklama ve değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, "Rahmet Eli Gıda Bankası olarak çalışmalarımızın sadece bir yönünü oluşturan ailelerin başka illere yerleştirme çalışmalarının dışında da, 1. deprem'den 2. depreme kadar 22 bin 344 aileye gıda, battaniye, ekmek, soba, vs. yardımları ulaştırdık. İkinci depremle beraber dernek binamızın hasar görmesinden dolayı yardımlarımız kısmi olarak sekteye uğradı. Kısa bir aradan sonra özellikle depremden dolayı mağdur olup imkân bulan ailelerin Van'ı terk etmesinden dolayı çalışma düzenimiz biraz daha özel tespite döndü. Yaklaşık olarak günlük 3-4 ve 2 kişiden oluşan ekiplerimiz tespit ettiğimiz mağdur ailelerin ihtiyaçlarını gün içinde tespit edip akşam ise ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz." dedi. (Murat Dalgın )

Editör: Haber Merkezi