İşte ünlü doktorun tavsiyeleri:

Doğan Kitap’tan “Yüz Yıl Yaşamanın Sırları” isimli kitabı çıkan Maoshing Ni, Uzakdoğu’ya ait geleneksel tedavi yöntemlerini araştıran ve Batı’nın modern tedavi yöntemleriyle birleştiren bir doktor.  Çin’de, 100 yaşını geçmiş insanları araştıran ve Tao felsefesinin uzun yaşam sırlarını inceleyen Ni, birçok Hollywood yıldızının doktoru ve danışmanı. İşte Ni’nin önerileri:



AZ YE ÇOK YAŞA: Yüz yaşında pek çok kişi, ‘üç çeyrek’ kuralını uygular. Karınlarının üçte biri doyduğu zaman, yemek yemeyi bırakır.



YAĞLI YEMEĞE PORTAKAL KABUĞU: Çin mutfağında genellikle kırmızı etle kullanılan portakal kabuğunu, yağlı yemek hazırlarken kullanmak gerek.



ZEYTİNYAĞI MUCİZESİ: Son yıllarda yapılan araştırmalarda zeytinyağının hem büyük tansiyon hem de küçük tansiyon ile ilişkisi vardır. Fazla zeytinyağı tüketilirse tansiyon düşer. Hem yemeklerde hem de salatalarda rahat rahat kullanılabilir.



KUŞKONMAZIN SIRRI: Yaşlanmayı geciktirme konusunda etkili olan kuşkonmazda; potasyum, A vitamini ve kansere karşı önemli bir koruyucu olan folate zengin bir biçimde bulunur.



ARISÜTÜ EKSİK OLMASIN: Arısütünün, enerjiyi ve cinsel gücü artıcı özelliği olduğu bilinir. Arısütü tümörlerle, özellikle sarkoma türüyle savaşır!



ÇEMEN ŞEKERİ AZALTIR: Çin tıbbında zindeliği artırdığı bilinen çemenin kolesterolü ve kan şekerini azalttığı, cinsel işlevi güçlendirdiği bilinir.



YİYECEKLERE BANYO YAPTIRIN: Organik besin satın almanız mümkün değilse, meyve ve sebzelerinizi tuz ve sıcak su karışımı kullanarak yıkayın.



MASAJ LÜKS DEĞİLDİR: Pek çok insan masajı sever ancak bu hep bir lüksmüş gibi düşünülür. Oysa masaj, bağışıklık sistemini güçlendirir, rahatlık verir, kan ve lenf dolaşımını hızlandırır.



BAŞ AŞAĞI DURUN: Vücut yer çekimine karşılık verir. Yer çekimi, iç organları, vücut sıvısını ve iskelet yapısını etkiler. Organların en iyi şekilde çalışması için ara sıra baş aşağı durmak gerekir.



YAVAŞ UYANIN: Felç ve kalp krizleri çoğunlukla sabah ile öğle saatlerinde olur. Yataktan fırlayarak kalkmaktansa, yavaş yavaş uyanmak en iyisi.



KALP KRİZİNE KARŞI SİESTA: Kalbin üzerindeki baskıyı azaltmanın en iyi yollarından biri, gün ortasında kısa bir uyku çekmek.



SAĞLIK İÇİN ‘HAH’ DEYİN: Çin’de sağlıklı yaşamak için yapılan yaygın bir uygulama, organların sağlığı için iyileşme sesi çıkarmaktır. Yapılması gereken, altı kez nefes verirken, hedeflenen organı kafada canlandırarak uygun sesi çıkarmak: karaciğer için “şuuuuuuu”, kalp için “haaaaaaaaaa”, mide için “huuuuuuuuu”, akciğerler için “ssssssssssssssss”, böbrekler için “fuuuuuuuuuu” ve safrakesesi için “şiiiiiiiiiii”.
 

Editör: Haber Merkezi