2 2.5 milyon emekliyi ilgilendiren İntibak Yasası'na ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile emekli dernekleri 24 Kasım Perşembe günü son kez bir araya gelecek.

Bakanlığın yürüttüğü çalışmaları intibak olarak değil, sadece belirli kesimlere yapılacak bir iyileştirme olarak gören emekliler, yapılacak görüşmede intibak uygulamasına ilişkin hazırladıkları dosyaları da Bakanlığa sunacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Emekliler Derneği ile Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği temsilcileri ile yarın saat 12.00'de Çalışma Bakanlığı'nda son kez bir araya gelerek yapılması planlanan İntibak Yasası'na ilişkin düzenlemeleri görüşecek. Yapılacak görüşmenin ardından ise son şekli verilecek olan İntibak Yasası tasarı taslağının imzalanmak üzere Bakanlar Kuruluna gönderilmesi bekleniyor.

-EMEKLİ DERNEKLERİ, ÇALIŞMANIN "İNTİBAK"TAN ZİYADE "İYİLEŞTİRME" OLDUĞU NOKTASINDA BULUŞUYOR-

1981'den 2000 yılına kadar uygulanan aylık Bağlama sistemindeki farklılıkların giderilmesi, eşit gün ve prime eşit maaş ödenmesini öngören İntibak çalışması, 2.5 milyon emekliyi ilgilendiriyor. Bu 2.5 milyon emeklinin 1.8 milyonunun maaşlarında artış olması beklenirken, geriye kalan 700 bininin ise maaşlarında bu kapsamda bir değişikliğin olmayacağı öngörülüyor.

Bakanlıkta tarafların son kez bir araya geleceği görüşmede, emekli dernekleri daha önceden İntibak uygulamasına ilişkin hazırladıkları dosyaları Bakanlığa sunacak. Ancak dernekler, Bakanlığın daha önceden yaptığı açıklamalar çerçevesinde yapılması planlanan düzenlemenin İntibak sorununu çözmeyeceğini, sadece belirli kesimlere yapılacak bir iyileştirmeden ibaret olacağı düşüncesinde.

Dernekler, görüşmede ayrıca İntibak'a 2012 bütçesinde pay ayrıldığının ifade edilmesine rağmen, yapılan açıklamalarda maaşlarda ki artışın 2013 yılına bırakılmasından duydukları da dile getirecek.

Editör: Haber Merkezi