Bismil’de 72 gün önce alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma da bıçakların kullanıldığı kavgada, 5 kişi yaralanmıştı. Durumu ağır olan Mehmet Çapabulut Diyarbakır Üniversitesi Tıp fakültesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Çapabulut ve  Doğru aileleri arasındaki husumetin sona ermesi için girişimlerden bulunan Bismil Müftüsü Hanifi Ballı,  İsalı Köyünde Seyit M. Sait Ayhan, Göksü İmamı Alaattin Yılmaz Yavuz, İlçenin illeri gelenlerinde İhsan Zorooğlu, Ali Çetin, Vehbi Kutlay, H.Ömer Çalın, M. Şakir Platin, H. Nevzat Özmen ve Dr Remzi Güneş’in arabulurcuğuyla barış sağlandı.

Çapabulut ve Doğru aileleri arasındaki husumetin sona ermesi için yapılan görüşmeler sonucunda aileler arasındaki husumete son verilerek,  Yaklaşık bin kişinin katıldığı barış yemeği düzenlendi.
 baris-capabulut-dogru-(1).jpg

Kur'an ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Hanifi Ballı yaptığı konuşmada, İslam dininin gereğini yerine getirilmesinin önemine değinerek, Barış yemeğinde, "Benim her iki aileden isteğim şudur; bugün itibariyle geçmişte yaşanan olayın unutulması ve bundan sonra hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeleridir. Kol kırılır yen içinde kalır misali, bizler olayın yaşandığı o günü yaşanmamış bir gün olarak kabul edeceğiz ve bu acımızı hep birlikte kalbimize gömeceğiz. Allah kurani Kerim ‘de Kim bağışlar ve barışı sağlarsa, onun mükâfatı Allah'a aittir. Doğrusu O, zalimleri sevmez' buyuruyor. Bu sebeple Çapabulut ailesi ve Doğru ailesi arasında barış tesis eden kardeşlerimi tebrik ediyorum. Takdir ediyorum" dedi.

 Müftü Ballı, Peygamber Efendimiz, komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyor, bakın reddediyor. Açlığı bile kabul etmezken, düşmanlık zaten reddedilmiş. Bizi birbirimize bağlayan gerçekten birçok bağ var. Bizi ayrışmaya değil daha çok birbirini sevmeye, kardeşliğe, birleştirmeye, yardımlaşmaya sevk ediyor" şeklinde konuştu.

Barış töreninde havada tutulan Kur'an-ı Kerim'in altından tek tek geçen aile mensuplarının birbirlerine sarılması ve tokalaşıp öpüşmesiyle barış sağlandı ve barış yemeği yenildi.

baris-capabulut-dogru-(2).jpg

baris-capabulut-dogru-(3).jpg

baris-capabulut-dogru-(4).jpg

baris-capabulut-dogru-(6).jpg

baris-capabulut-dogru-(7).jpg

baris-capabulut-dogru-(8).jpg

 

Editör: Haber Merkezi