Kaymakam Harun Başıbüyük başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla Kaymakamlıkta gerçekleştirilen toplantıda, kurula ay boyunca gelen şikâyetler değerlendirildi.
 

 Bismil Kaymakamlıkta yapılan toplantı, gündem maddelerinin okunmasıyla başlandı. Bazı üyelerin İnsan Hakları Kurul üyeliğinden ayrılması nedeniyle, İnsan Hakları Kurulu yönetim kurulu üyeliğine yeni üyeler seçildi.  

2011 yılının son insan hakları kurulu toplantısında konuşan Bismil Kaymakamı Harun Başıbüyük yaptığı konuşmada "Vatandaşların insan hakları kapsamında temel hakları neyse, onları yerine getirmek, onları karşılamak görev ve sorumluğu sadece kamu görevlilerine ait değil, herkese aittir." dedi.

Toplumun sivil olarak güçlenmesi ve örgütlü hale gelmesiyle, kendi haklarını arama cesaretine kavuşacağını vurgulayan Başıbüyük, şunları kaydetti:

Bismil İnsan Hakları İlçe Komisyonu, her ay düzenli olarak toplanmakta ve kendisine ulaşan insan hakları ihlalleri konusunu görüşmekte ve çözüm aramaktadır. Biz insan hakları başvurusunun artmasından yana değiliz. Ama toplumun insan hakları kavramı ile hak arama mücadelesini önemsiyoruz. O anlamda insan hakları kuruluna başvuruları ciddiye alıyoruz. Dedi.

2011 Aralık ayı İlçe İnsan hakları toplantısında görüşülen konular,

1-Sokak çocukların tespiti ve çocukların madde bağımlısından uzaklaştırılması, aileleriyle irtibata geçilerek madde bağımlısı çocukların tedavi edilmesi, listeleri Sosyal Hizmetler müdürlüğüne bildirilmesi ve Sosyal hizmetler Müdürlüğüyle koordineli bir şekilde çalışması;

2-İlçe İnsan hakları Kurulu Üyeleri, ilçede faaliyette bulunan çeşitli kurumlarda inceleme ve gözlemlerde bulunması; İlçede bazı kurumlarda incelemelerde bulunacak İlçe İnsan Hakları Komisyon Üyeleri kurumlarda gözlemler yapılması;

3-İlçede sık sık yaşanan hırsızlıkları önlenmesi için sokak lambaların yenilenmesi, Vatandaşın bu konuda duyarlı olunması ve ihbar sistemin iyi gelişmesi için vatandaşın bilgilendirilmesi;

4-İnsan Hakları Günü nedeniyle okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüller verilmesi;

5-Taşımalı sistemle okullarda yemek denetimi yapılması karaı çıktı.

Bismil Kaymakamı Harun Başıbüyük, İnsan haklarına uygun, karşılıklı sevgi ve hoşgörü temelinde insanlarımızın mutlu oldukları bir ilçede yaşatmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. dedi.
İlçedeki çocuk ve yaşlıların yaşam şartlarının iyileştirilmesi için farkındalık oluşturulması gerektiğine değinen Kaymakam Başıbüyük,, farkındalığın ise yüzeysel tespitlerin ötesinde sahada yürütülecek çalışmalarla oluşturulabileceğini belirtti.

Toplantı, kurul üyelerinin dilek ve temennilerinin dinlenmesinin ardından sona erdi.

 dscf2789.jpg

dscf2797.jpg

dscf2802.jpg

Editör: Haber Merkezi