HÜDA PAR Sözcüsü ve Genel Sekreteri Şehzade Demir, 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümünde yaptığı açıklamada, 28 Şubat’ın zihin kodları üzerinde bıraktığı izlerin devam ettiğini vurguladı.

“İnsanlar aynı yöntemle fişlenmeye devam etmektedir”

Demir, "Toplumun dinî, ahlakî ve kültürel yapısına savaş açan darbe bütün gerçekliğiyle anlaşılamamış, bürokrasi, medya, akademi, iş dünyası ve daha pek çok kesimdeki darbe destekçilerinden hakkıyla hesap sorulmamıştır." diye ekledi. Halen darbe mağdurlarının cezaevinde aklanmayı beklediğini, mesleklerinden ihraç edilenlerin ise özlük haklarına kavuşmayı umduğunu ifade eden Demir, "Darbeci bürokratlar ise taltif üzerine taltifle görevlerini sürdürmektedir. Kamuda başörtülü eğitim ve çalışma hakkı yasal bir güvenceye kavuşmamış adeta pamuk ipliğine bağlanmıştır. 28 Şubat’ın istihbari zihin kodları kullanılmaya ve insanlar aynı yöntemle fişlenmeye devam etmektedir. 28 Şubat failleri ile hesaplaşılmadığı ve darbecilik geleneğine karşı yasal ve anayasal önlemler alınmadığı için 15 Temmuz kalkışması meydana gelmiştir." dedi.

“28 Şubat’ın sebep olduğu bütün mağduriyetler giderilmeli”

Demir, "Anayasal devlet nizamını ortadan kaldırmayı hedefleyen darbecilik anlayışının devam etmesi, statükocu zihniyetin toplum ile barışmamakta ısrar etmesinin bir sonucudur. Darbe kültürünün önüne geçmek için devletin her şeyden önce kendi toplumunun değerleri ile barışması, özüne ve inanç değerlerine bağlı vatandaşlarını tehdit olarak görmekten vazgeçmesi ile mümkündür. Bu anlamda yasal ve anayasal düzenlemeler ivedilikle tamamlanmalı, toplumumuzun tarihi, kültürü ve inancıyla uyumlu sivil bir anayasa yapılmalıdır. Aksi halde bu kısır döngü devam edip duracaktır. Bu vesile ile 28 Şubat postmodern darbesini şiddetle kınıyor, sebep olduğu bütün mağduriyetlerin giderilmesi çağrımızı tekrarlıyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi