2. Dünya Savaşı'ndan sonra tüm insanların dilinden ve aklından çıkmayan bir soru ve korku vardı ne zaman 3. Dünya savaşı çıkar diye.

Tüm devletlerin korkulu rüyası olan bu savaşın içinde ve bir parçası olmamak için çabalıyorlar ama nafile olacağa çare yok.

Son zamanlarda tüm dünyada ekonomi ve devletlerde bir strateji korkusu sardı bununla beraber dünyadaki tüm devletler bizim tabirimizle menfaatçi ve ikiyüzlü siyaset sürdürmeye başladılar kendilerini korumak ve savaşın dışında tutmak için çabalıyorlar

Nafile bu herkesi saracak eninde sonunda

Ama gel gör ki halen kendi kendimize

3 dünya savaşı ne zaman başlar diye düşünürken

Maalesef başlamış ve çıkmış yavaş yavaş devam eden bir süreç var

1 ve 2 dünya savaşlarından farklı bir süreçle devam eden bu senaryonun Irak işgaliyle başlayan Ve Arap baharıyla devam eden bu süreç yavaş yavaş tüm dünyayı saracak olan bu savaşın kimse fark etmeden devam ediyor bu süreçte her an kendimizi de içinde bulacağı bir senaryoyla karşı karşıya bulabiliriz çünkü etrafımızda dönen oyunların tam ortasındayız buda kaçınılmaz bir süreçle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor

Şu anda Afganistan’da süreç devam ederken

Rusya ve Ukrayna’da devam eden bir savaş var

Azerbaycan ve Ermenistan bitmesine rağmen halen devam ediyor her an Çin ile Tayvan savaşı olabilir Irak'la başlayan Suriye, Mısır, Lübnan, Libya ve bazı Afrika Devletlerinin de içinde olduğu bu süreçlerin büyümesi an meselesi ve devam eden bir savaş var ve oyunlar devam ediyor.

Türkiye de 15 Temmuz darbe girişimi olayı bunun bir parçası diyebiliriz ve şimdi Yunanistan ve Suriye üzerindeki baskı ve her an kendimizi içinde bulabileceğimiz bir oyunun içinde olabileceğimiz bu oyunları aklımızdan çıkarmayalım onun için var olan gerçekler iyi bilmek ve değerlendirmek lazım bu tür oyunların için den nasıl çıkmak gerekir iyi hesaplamak lazım

İçinde olabileceğimiz bir savaştan kaçınmak değil nasıl bir hazırlık içindeyiz süreci iyi hesaplamak ve dengeyi iyi sağlamak nasıl bir oyunun içinde olabileceğinizi iyi değerlendirmek lazım.

Maalesef Türkiye'deki siyasetçiler bir biriyle uğraşırken dünya siyaseti dünya düzeniyle uğraşıyor ve

3. dünya savaşı başlamış kendinizi bu savaşın içinde bulursak şaşırmayın çünkü bir biriyle uğraşırken dışarıda neler olup bittiğini görmezler ve aldırmazlar.

İnşallah olmaz.

Saygılar.