Seri başı uygulamasının yapıldığı kura çekimi sonucunda 5. turda eşleşmeler şu şekilde oluştu.

Gençlerbirliği-Mersin İdmanyurdu
Kasımpaşa-Trabzonspor
Fenerbahçe-Göztepe
Altay-Bursaspor
Eskişehirspor-Kardemir Karabükspor
Gaziantepspor-Sivasspor
Galatasaray-1461 Trabzon
Medical Park Antalyaspor-Beşiktaş

Maçlar 11, 12 ve 13 Aralık’ta
Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. tur maçları 11, 12 ve 13 Aralık tarihlerinde, tek maç eleme usulüne göre oynanacak.
Kupada 5. turu geçecek toplam 8 takım, dörderli iki gruba ayrılarak, çift devreli lig usulüne göre karşılaşacak.

Grup aşamasında ilk maçlar 18, 19, 20 Aralık’ta, ikinci maçlar 12, 13, 14 Ocak 2013’te, üçüncü maçlar 15, 16, 17 Ocak’ta, dördüncü maçlar 22, 23, 24 Ocak’ta, beşinci maçlar 29, 30, 31 Ocak’ta, altıncı ve son maçlar ise 26, 27, 28 Şubat tarihleri arasından belirlenecek günlerde yapılacak.

Yarı final ve final karşılaşma maçlarının programı ise daha sonra açıklanacak.

Kura sonuçları ile ilgili görüşler

Fenerbahçe Cephesi

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Haker, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda PTT 1. Lig ekibi Göztepe ile eşleşmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Olimpiyatevi’nde gerçekleştirilen kura çekiminden sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Haker, yoğun maç takviminden dolayı Göztepe maçını kendi sahalarında oynayacak olmalarının önemli olduğunu vurguladı.
Kupada üst üste ikinci kez mutlu sona ulaşmak istediklerini aktaran Haker, "Fenerbahçe’nin hedefi her zaman kupayı almaktır. Göztepe ile eşleştiğimiz için mutluyum. Önemli olan kendi sahamızda oynamaktı. Çünkü, çok yoğun bir maç takvimimiz var. Deplasmana gitmek takımızı yorardı. Fair-play çerçevesi içinde güzel bir şekilde rakibimizi ağırlayacağız. İnşallah turu atlayan biz oluruz" diye konuştu.

Cavcav kuradan memnun, hakemlerden şikayetçi
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, kupada Mersin İdmanyurdu ile eşleşmekten ve maçı kendi sahalarında oynayacaklarından dolayı memnun olduklarını belirterek, "Saha avantajını iyi kullanarak turu atlamak istiyoruz. Bütün takımlara başarılar diliyorum. Önemli olan futbolseverlere zevkli maçlar seyrettirmek" şeklinde konuştu.
Başkent temsilcisinin başkanı, son haftalarda Spor Toto Süper Lig’de çok fazla hakem hatalarına maruz kaldıklarını savunarak, "Son 3-4 maçtır üzülerek ifade ediyorum ki hakem hatalarına maruz kalıyoruz. 35 senedir futbolun içerisindeyim. Maalesef sahamızdaki maçlarda çok değer verdiğimiz, bizim canımız ciğerimiz olan, bir parçamız olarak gördüğümüz hakem arkadaşlarımız, kasıtlı olduklarına inanmadığım hatalar yaptı. Bu da bizi zor durumda bıraktı. Bu zor durumdan çıkacağız. Gençlerbirliği ikinci devre çok daha iyi neticeler alacaktır" ifadelerini kullandı.

Akıncıoğlu, kupada da başarı istiyor
Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Beşiktaş ile eşleşen Medical Park Antalyaspor’un kulüp başkanı Hasan Akıncıoğlu, ligde olduğu gibi kupada da istikrarlı bir şekilde yollarına devam etmek istediklerini dile getirdi.
Akıncıoğlu, Beşiktaş maçını Antalya’da oynayacakları için mutlu olduklarını aktararak şunları söyledi:
"Taraftarlarımıza iyi bir müsabaka izlettirmek istiyoruz. Çok kısa zaman önce Beşiktaş ile ligde zorlu bir mücadele oynadık ve şansız bir şekilde sahamızda 5-3 kaybettik. İnşallah bu maçta şansızlık yaşamayız. Bu tur çok önemli. Bundan sonra gruplar geliyor. Ligdeki başarılı gidişatımızı kupada da sürdürmeyi arzuluyoruz. Kupada son derece ümitliyiz."

 1461 Trabzon Cephesi

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Galatasaray ile eşleşen PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon’un Kulüp Başkanı Suat Şen, rakipleri karşısında kendilerine yakışır bir mücadele yapacaklarından herkesin emin olabileceğini söyledi.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ndeki kulüp binasında kura çekimini izleyen Başkan Şen, daha sonra basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Şen, kuraya seri başı olarak katılmadıklarını belirterek, "Zaten 8 tane seri başı takım vardı ve bunlardan biri de Galatasaray’dı. Bize de Galatasaray çıktı. Pozitif olarak bir futbol kentinin takımı olan 1461 Trabzon, Türkiye’deki en güzel, en yeni yapılan futbol arenasında Galatasaray ile bir mücadele yapacak. İnanıyorum ki 1461 Trabzon elinden geleni yapacaktır. Turu geçebilir, kaybedebilir bunlar futbol içinde olan şeylerdir. Ama sahada kendine yakışan mücadeleyi yapacağından herkes emin olabilir" ifadelerini kullandı.

Galatasaray’ın oyuncu kalitesi yüksek bir takım olduğunu ve Türkiye liginin lideri konumunda bulunduğunu dile getiren Şen, şunları söyledi:
"Dün akşam da Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura yükseldiler. Sadece Türkiye değil, bütün Avrupa da Galatasaray’ın kalitesinin belli bir seviyede olduğunu kabul ediyor. Ama biz işin o tarafına bakmıyoruz. Karşımızda Türkiye liglerinin iyi bir rakibi var. Biz de iyi rakip olduğumuzu düşünüyoruz. Futbolun kuralları içinde ne yapmak gerekiyorsa nasıl bir mücadele etmek gerekiyorsa bunu yapacağımızdan eminim. Sonucun ne olacağını hepimiz göreceğiz. Şu anda sonuca ilişkin bir yorum yapmak yanlış olur."

Altay Cephesi

Ziraat Türkiye Kupası’nda Bursaspor ile eşleşen Spor Toto 2. Lig takımlarından Altay’ın basın sözcüsü Ergül Gülbent, saha avantajını kullanarak Bursaspor’u yenmek istediklerini söyledi.
Ergül Gülbent, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası 5’inci kademesine yükselen tüm takımların güçlü olduğunu, kurada eşleştikleri Bursaspor’un da bu ekiplerden biri olduğunu belirtti.
İzleyicilere güzel bir maç izlettirip üst tura yükselmeyi hedeflediklerini ifade eden Gülbent, "Saha avantajımızı kullanıp Bursaspor’u yenmek istiyoruz" dedi.
Gülbent, Beyhan Çalışkan’dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Turgut Uçar’ın da takımla birlikte çalışmaya başladığını sözlerine ekledi.

Göztepe Cephesi

Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile eşleşen PTT 1. Lig ekiplerinden Göztepe kulübünün başkan vekili Sabri Sadıklar, "İnşallah maçı alıp turla döneriz" dedi.

Sadıklar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seri başı takımların hepsinin güçlü olduğunu, eşleştikleri Fenerbahçe ile deplasmanda zorlu bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirtti. Tek maçlık eleminasyon sisteminde deplasmanda oynamanın büyük dezavantaj oluşturduğuna dikkati çeken Sadıklar, şunları kaydetti:
"Fenerbahçe gibi ülkenin en büyük kulüplerinden biriyle eşleşmek güzel bir şey. İnanıyorum ki sonuç ne olursa olsun, orada iyi futbol sergileyeceğiz. Futbolcularımız da ellerinden geleni yapacak. Fenerbahçe karşısında kendi gücümüzü sınayacağız. Rakibimize de başarılar diliyorum. İnşallah maçı alıp turla döneriz."

 A.A

Editör: Haber Merkezi