Bismil’de  8 Eylül Dünya Okuma ve Yazma Günü dolayısıyla, düzenlenen programda ''Ana-Kız Okuldayız'' okuma ve yazma kursuna katılan kursiyerlere Milli Eğitim V. Metin Güzel ve Şube Müdürü Şemsettin Arpas tarafında sertifikaları verildi.

Bismil’de okuma yazma oranını yükseltilmesi için Halk Eğitim Merkezi'nde kahvaltıda bir araya gelen İlçe Milli Eğitim müdürleri İlçede eğitim sorunları ve ne yapması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Bismil Milli Eğitim Müdür V. Metin Güzel, İlçede kız çocuklarının eğitimi için özel önem verdiklerini söyledi. ''Eğer anne ve babaların eğitimde bir eksikliğimiz varsa, toplumda meydana gelen olayların suçlusunu kendimiz olarak görmemiz lazım'' diyen Güzel, şöyle konuştu: ''Birkaç yılda bu programı devam ettireceğiz. Eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Eğer anne ve babaların eğitimde bir eksikliğimiz varsa, toplumda meydana gelen olayların suçlusunu kendimiz olarak görmemiz lazım. Çünkü bunun sorumlusu biziz. Toplumsal olayların arka planına baktığımızda hepsi eğitime geliyor. Kurslara katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. ‘dedi.

           Bismil halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Gülseven, Türkiye’de 3 milyon 200 bin kişinin okuma yazma bilmediğini, Diyarbakır’da 160 bin kişi, Bismil’de TÜİK verilerine göre, 15 bin 900 kişi, okuma yazma bilmediğini, fakat İlçe genelinde 3 ayrı alan araştırmasında ilçemizde bu sayının 6 bin civarında olduğu tespit edilmiştir. Dedi.

Müdür Gülseven, 2010-2011 Eğitim öğretim yılında 2500 kişinin okuma yazma kursunda geçirdiğini ifade ederek, Temel amacımız okuma yazma öğrenen kursiyerlerimizin Açık İlköğretime yönlendirmektir. Dedi.

Kutlamalar çerçevesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman GÜLSEVEN yapmış olduğu konuşmada;  

            Bildiğiniz gibi eğitim, hayat boyu süren ve yaşamın her alanında var olan bir süreç. Bu sürecin ilk halkasını ise, okuma-yazma öğrenmek oluşturuyor. 2008 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayelerinde başlatılan '’Türkiye Okuyor’' kampanyası ile yine aynı yıl Haziran Ayında Sayın Başbakanımızın eşi, Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan ve dört yıl süren ve bu öğretim yılı sona erecek olan ‘’Ana-Kız Okuldayız’’ Okuma-Yazma Kampanyaları tüm hızıyla devam etmektedir. Tüm zamanların en geniş kapsamlı okuma-yazma kampanyaları ile dört yılda üç milyon insanımızın okur-yazar olması hedefleniyor. Toplumun her kesimini kapsayacak kampanya ile ayrıca Türkiye'deki hiç okuma-yazma bilmeyen üç milyon yetişkinin okuryazar duruma getirilmesi, okuryazar olup da ilköğretim düzeyinde eğitimi olmayan iki milyon yetişkinin ise, aşamalı olarak ikinci kademe (ilköğretim tamamlama) eğitimine alınması planlanıyor.

     Bismil Halk Eğitimi Merkezi olarak bizler de, yüzde yüz okur-yazar bir Bismil hedefine ulaşmak için tüm imkânlarımızı seferber ettik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içinde, 2010-2011 Öğretim yılında, gerek merkezimizde, gerek belde ve köylerimizde, gerek cezaevinde ve gerekse Mobil sınıfta açtığımız okuma-yazma kurslarımızla, 2.499’u 1. Kademe, 320’si II. Kademe olmak üzere toplam 2.819 vatandaşımızı okur-yazar ailesine kattık.

    Kampanyamızla, aynı zamanda çeşitli nedenlerle okuyamamış, eğitimini yarıda bırakmış vatandaşlarımız için de önemli bir fırsat sunuyoruz. “Hayat Boyu Eğitim” anlayışıyla I. ve II. Kademe Okuma-Yazma Kurslarımızı başarıyla tamamlayan vatandaşlarımızı, Açık İlköğretim Okullarına ve oradan da Açık Liselerimize yönlendiriyoruz. Yıl boyunca yaptığımız tanıtım ve bilgilendirme toplantılarımızda bunları vatandaşlarımıza anlatarak, hayat boyu öğrenme anlayışını kazandırmayı hedefliyoruz.

   Ben bütün bu çalışmalarımızda bizden yardım ve desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz, alan tarama çalışmalarımızda bizlere yardımcı olan değerli okul müdürlerimize ve bu kampanyada görev alan fedakâr öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

   Ben bugün, 8 Eylül Dünya Okuma-Yazma Günü’nde ve  özellikle basınımızın siz güzide temsilcileri vasıtasıyla Bismil’imizde okuma-yazma bilmeyen bütün vatandaşlarımıza bir kez daha seslenmek istiyorum. Yüzde yüz okur-yazar bir BİSMİL için, sizleri en kısa zamanda Halk Eğitim Merkezi’mize veya en yakın okulumuza bekliyoruz. Unutmayınız ki, siz gelmezseniz, biz size mutlaka geleceğiz. Ve yine unutmayınız ki, her harf bir ışıktır!. Diye konuştu.

Halk Eğitim Merkez Müdürlüğünce açılan 2. kademe kursa katılıp 3 aylık eğitimle okuma yazma öğrenen 8 çocuk annesi H.Ç (58) de okuma yazmanın ne derece önemli olduğunu kursta öğrendiği bilgilerle bir kez daha anladığını kaydetti.
 

Editör: Haber Merkezi