Kore Gazisi İsmail Sarı, Kore Savaşı'nda, kafasına isabet eden şarapnel parçası nedeniyle yaralandığını ardından da Türkiye'ye getirildiğini söyledi.  Türkiye'de büyük bir sevgiyle karşılandığını anlatan Sarı, ilk evliliğini at sırtında kaçırdığı Dilber Sarı ile yaptığını bildirdi.
 

Bu evliliğinden 4 çocuğu olduğunu belirten Sarı, 14 yıl evli kaldığı eşini kaybettikten sonra yeni evliliklerin de art arda geldiğini kaydetti. 
Çocuklarının büyüdükten sonra farklı kentlere göç ettiğini, bu yüzden yalnız kaldığını ifade eden Sarı, ''İkinci evliliğimi yaptıktan sonra o da fazla durmadan beni bırakıp gitti. Sonra üçüncü eşimle 4-5 yıl evli kaldık. O da beni terk etti. Sonra da diğer evliliklerimi yaptım" dedi.
 Eşlerinin adını dahi zor hatırlayan İsmail Sarı, ilk eşinin adının Dilber, şimdikinin Satı, diğerinin Fadime olduğunu, üç eşinin de Zeynep adı taşıdığını ancak diğerlerini hatırlamadığını vurguladı. 
Yaşının 90 olduğunu ve yaptığı evliliklerin ''kendisini gençleştirdiğini'' ifade eden Sarı, son evlendiği Satı Sarı ile 15 yıldır mutlu bir yaşam sürdüğünü kaydetti. 

Editör: Haber Merkezi