92 yaşında Müslüman Josette-Marie, Mekke`de kadınlar tarafından organize edilen bir konferansa katıldı. İslam`a nasıl girdiğini ve Müslüman olduktan sonra çektiği sıkıntıları anlattı. Kendisini dinleyen 300 kadın gözyaşlarına boğuldu

 "Müslümanların şefkati Müslüman olmama neden oldu"
İslam`ı ve Müslümanları tanıma fırsatının bulduğunun belirten Josette-Marie, "Ancak bir gün İslam`a gireceğimi hiç düşünmemiştim. Müslümanlarla komşuluk yapardım. Asıl İslam`a giriş sebebim, onlarla yakın bir şekilde yaşamam. Böylece Müslümanların yaşlı insanlara verdiği değeri gördüm. Avrupa`da tam tersi, evlatlar yaşlı anne babalarından kurtulmak için onları huzur evlerine gönderiyorlar. Müslüman tanıdıklarım bana karşı her zaman saygılı ve şefkatli oldular. Hristiyan olmama rağmen, bana yardımda bulundular ve bir karşılık istemediler. Dört çocuklu bir Müslüman aile devamlı beni evlerine davet ederlerdi ve bana iyilikte bulunurlardı. Onların bu iyilikseverliği kelime-i şehadet getirmemde en önemli etken oldu. Müslüman aileler içinde, çocuklar, anne-baba ve dede-nine beraberce yaşıyorlar. Çocuklar büyülerinin ellerinden ve başından öpüyorlar" dedi.

"Kızım beni reddetti"
 Müslüman olduktan sonra çektiği sıkıntılara değinen Josette-Marie, "Beni en çok yaralayan kızım oldu. Kocası ve çocuklarıyla Fransa`da yaşıyor. Müslüman olduğumu öğrenince, kızım beni annelikten attı. Beni akıl hastası olmakla suçlayıp, huzur evine atmak istedi. Ancak bu doğru değil, çünkü 1930 sonrası yaşanan bütün olayları hala hatırlıyorum ve teker teker sayabilirim. Ailemin geriye kalan kısmı burjuva ve aristokrat ortamına dayanır. Onlar da benimle olan bağlarını kesip, beni bütün miras hakkından men ettiler" şeklinde konuştu.


"Mekke`de ölmek istiyorum"
 Kendisine hidayeti nasip ettiği gibi, kızına da doğru yolu göstermesi için Allah`a dua ettiğini belirten Josette-Marie, "2010`da Müslüman olduktan sonra Hac farzını yerine getirdim. Tekerlekli sandalyeyle Hac yapmayı kabul etmedim, çünkü sağlığım yerindedir. Allah (cc) bana son iki Ramazan orucunu tutmayı da nasip etti. İslam`dan önceki hayatıma üzülüyorum, ama benim gerçek doğuşum aslında 2010 yılı, yani İslam`la kucaklaştığım tarih. Gerçek hayat İslam`la başlar. Son umudum bir daha Mekke`ye Umre yapmak için geri dönebilmek ve bu pak topraklarda ölmek ve gömülmektir" ifadelerini kullandı.  (Ahmet Emre - İLKHA)

Editör: Haber Merkezi