Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'le birlikte Hakkari'de incelemelerde bulunuyor. Gül ve Özel'in sürpriz ziyaretinin amacı ise askere moral vermek olduğu açıklandı.

Gül, Yüksekova'ya da geçerek sınır birliklerini ziyaret etti, incelemelerde bulundu. 

ZİYARETİ GİZLİ TUTULDU

Bölgeye yaptığı ziyareti gizli tutulan Cumhurbaşkanı Gül’ün Van’a indikten sonra Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne geçtiği belirtildi.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül saat 11.00 sıralarında Van’a geldi.

KESKİN NİŞANCILAR GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

Geniş Güvenlik önlemlerinin alındığı Van Ferit Melen Havaalanı’ndan helikopterle sürekli uçuş yaptıkları gözlemlenirken, özel hareket polisleri ve keskin nişancılarda geniş güvenlik önlemleri aldı.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Gül’ün buradan da Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na geçtiği belirtildi. Ancak havaalanı ve Kolordu Komutanlığı önünde bekleyen gazeteciler yapılan bu ziyaretten görüntü alamadı.Cumhurbaşkanı Gül saat 12.30’da ise Van’dan ayrılarak Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne gitti. Cumhurbaşkanı Gül’ü taşıyan helikopter, 2’si polis 7 helikopterin eşliğinde 34’üncü Taktik Tümen Komutanlığı’na indi. Cumhurbaşkanı Gül’ün bulunduğu 34’üncü Taktik Tümen Komutanlığı önünde alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken, Cumhurbaşkanı Gül’ün burada da Yüksekova Kaymakam Üzeyir Aziz Özeren ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile görüşeceği belirtildi.

ASKERLERİ TEBRİK EDECEK

Cumhurbaşkanı Gül’ün bazı askeri birlikleri de ziyaret edeceği, ayrıca 4 gün önce tamamlana ve 7 gün süren Kato Dağı bölgesindeki operasyonlarda görev alan askerileri de ziyaret edip tebrik edeceği belirtildi.ensonhaber

Editör: Haber Merkezi