Korkmaz, günümüzde birçok kişinin kilo verme sürecinde aç kalmayı zorunlu sanarak yanlış yöntemlere yöneldiğini vurgulayarak, "Sosyal medya üzerinden satılan, içeriği belirsiz zayıflama ürünlerinden kesinlikle uzak durulmalı. Bilimsel temellere dayanmayan, kalori açısından son derece düşük 'şok diyetler' ya da '3 günde 5 kilo' gibi gerçek dışı vaatler, bireyleri sağlıksız ve sürdürülemez uygulamalara itiyor. Oysa ki sağlıklı bir şekilde kilo vermek, aç kalmadan da mümkündür." diye konuştu.

"Aç Kalmak Vücuda Zarar Verir"

Bilinçsizce aç kalmanın kısa vadede tartıda azalma yaratabileceğini ancak uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade eden Korkmaz, şu değerlendirmede bulundu:

"Yeterli besin alınmadığında vücut enerjisini korumak için metabolizmayı yavaşlatır. Bu da kas kayıplarına, bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve ciddi yeme bozukluklarına neden olabilir. Açlık hissi arttıkça kontrolsüz yeme atakları baş gösterir ve verilen kilolar hızla geri alınabilir. Ayrıca bu süreç, bireyin psikolojisini de olumsuz etkiler ve diyetin sürdürülebilirliğini zorlaştırır."

Sağlıklı Kilo Verme Süreci Nasıl Olmalı?

Korkmaz, sağlıklı zayıflamanın temelinde, kalori kısıtlamasından çok kaliteli ve dengeli beslenmenin yer aldığını belirterek, "Yaş, cinsiyet, sağlık durumu ve yaşam tarzı gibi faktörlere uygun biçimde hazırlanan kişisel beslenme planları, hem tokluk hissi verir hem de kilo kontrolünü destekler. Temel hedef, vücudu ihtiyaç duyduğu besinlerle beslerken dengeli öğünlerle süreci yönetmektir." dedi.

Korkmaz’ın sağlıklı kilo verme sürecinde dikkat çektiği önemli noktalar ise şu şekilde:

  • Öğün atlamak metabolizmayı olumsuz etkiler.

  • Karbonhidrat, protein ve yağ dengesine dikkat edilmelidir.

  • Günlük su tüketimi ihmal edilmemelidir.

  • Egzersizle beslenme süreci desteklenmelidir.

  • Psikolojik doyum da fiziksel tokluk kadar önemlidir.

"Beslenme Bilinçli Bir Alışkanlıktır"

Dengeli beslenmenin yalnızca geçici bir diyet değil, yaşam biçimi haline gelmesi gerektiğini ifade eden Korkmaz, şu değerlendirmede bulundu:

"Zayıflamak; sürekli aç kalmak, sevdiğiniz yiyeceklerden tamamen uzak durmak ya da sosyal yaşamdan feragat etmek anlamına gelmez. Aksine dengeli, sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme modeli ile hem fiziksel hem zihinsel sağlık korunabilir. Beslenme bir alışkanlık meselesidir. Doğru bilgi, profesyonel rehberlik ve istikrarla aç kalmadan ideal kiloya ulaşmak mümkündür."

Kaynak: İLKHA