Hz. Hüseyin camisinde akşam ve yatsı namazlarını kıldıktan sonra halkla selamlaşan Ahmedinejad'a Suriyeli bir genç ayakkabı fırlattı. Ahmedinejad'ın üç metre kadar yakınından ayakkabısını fırlatan gencin "Kardeşlerimizi öldürdünüz" dediği öğrenildi.

Olayı görüntüleyen AA muhabiri, atılan ayakkabının korumalara isabet ettiğini ve Suriyeli gencin gözaltına alındığını aktardı.

AHMEDINEJAD BU TEPKİYE ALIŞIK

ABD eski Başkanı George W. Bush ile özdeşleşen ayakkabılı protestoya İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, alışık sayılır.

2009 yılında Ahmedinejad'a İran'ın kuzeyindeki Urumiye kentini yaptığı ziyaret sırasında da ayakkabı fırlatılmıştı. Araç konvoyuyla Urumiye Stadyumu'na giden Ahmedinejad, yol kenarındaki kalabalığın içerisinden erkek ayakkabısı fırlatılmıştı. Yaşanan kargaşa sırasında kalabalığın arasına dalan güvenlik görevlileri, ayakkabıyı atan kişiyi yakalayamamıştı.

Ahmedinejad'a daha önce de 2006 Aralık ayında Tahran'daki Amir Kabir Üniversitesi'ni ziyareti sırasında, öğrencilerin düzenlediği protesto gösterisi sırasında bir ayakkabı fırlatılmıştı.

MISIR'I ZİYARET EDEN İLK İran CUMHURBAŞKANI

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi'ne katılmak üzere Mısır'a giden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Mısır'ı ziyaret eden ilk İran Cumhurbaşkanı oldu.

Mısır'daki yeni dönemden sonra iki ülke arasında dışişleri bakanları düzeyinde yapılan karşılıklı ziyaretlere rağmen diplomatik ilişkiler henüz büyükelçilik düzeyine çıkarılmış değil.

Editör: Haber Merkezi