Türkiye Sağlık Vakfı'nın (TSV), 72 ilde 2 bin 314 kişiyle yaptığı araştırmanın sonuçları, ilaç kullanımında Türkiye'deki israfın boyutlarını gözler önüne serdi.

Evlerde kutusu bile açılmayan, kullanımFenerbahçe Can Bartu tesislerinde teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde, ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenmanda, sarı-lacivertli futbolcular koşu ve ısınma hareketlerinin ardından koordinasyon çalışması yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takım kaptanı Alex de Souza'yı maçın 18 kişilik kadrosuna aldı.

Kocaman, Spartak Moskova ile deplasmanda yapılan ilk maçta yedekler arasında tuttuğu, Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor ile yapılan mücadelede kadroya almadığı Brezilyalı futbolcuya, yarınki maçın 18 kişilik kadrosunda yer verdi.

Öte yandan FBTV'ye yarınki maçla ilgili açıklama yapan futbolculardan Selçuk Şahin ve Hasan Ali Kaldırım, Spartak Moskova karşısına çok istekli ve mücadele eden bir takım olarak sahaya çıkacaklarını söylediler. Selçuk, karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını ve kazanmaları gerektiğini belirtirken, Hasan Ali ise takımın moralinin iyi olduğunu, seyircinin desteğiyle turu geçeceklerine inandığını ifade etti.

Çok kırgınım, bulun bilinmesini istiyorum

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada Alex de Souza ile arasında yaşanan sorun ve devamındaki gelişmelerin kendisini nasıl etkilediği konusuna da değinen Aykut Kocaman, yaşadığı üzüntüyü aktardı.

Konuyla ilgili olarak, ''Kestirmeden söyleyeyim. Çok kırgınım, bunun bilinmesini istiyorum'' ifadelerini kullanan teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu işimizi yapmaya engel değil. Profesyonelce yapmaya gayret göstereceğiz, her zaman olduğu gibi. Böyle bir konuda bir futbolcuyla karşı karşıya kalmak benim için çok onur kırıcı. Fenerbahçe'nin geçen sezon yaşadığı büyük sıkıntılardan sonra kapısına geldiği Şampiyonlar Ligi'nde, bu kadar önemli bir maç öncesinde üstelik benim de taraf olmadığım şekilde bu olayın gündeme getirilmesi üzücü. Ben oyuncuya bunu bir hafta öncesinde deklare etmiştim sanki yeni bir şeymiş gibi sunulması üzücü. Sürekli bir bilgi yanlışlığı, müdahil olmak istemediğim, tarzıma uygun olmayan, üzülerek izlediğim pek çok konuşmaların olması... Çok kırgınım, çok yazık. Eğer Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü'nün herhangi bir şekilde oyuncu seçme şansı yoksa, bu iş zaten baştan aşağı yanlıştır kulüp için. Çok garip bir duygu yaşıyorum şu an.''

 tarihi geçmiş yüzlerce liralık ilaç olduğunu ortaya çıkaran araştırma, bu konuda önlem almaya hazırlanan yetkili kurumların haklılığını kanıtlıyor.

İlaç kullanırken sorunla karşılaşanların büyük bölümü hekime danışırken, sıkıntısını benzer rahatsızlığı olan yakınına soranların sayısı da az değil.  

Araştırmaya göre, Türk halkı ilaç kullanımıyla ilgili de yeterli bilince sahip değil.

Katılımcıların yüzde 86,1'i bir rahatsızlığı olduğunda arkadaş, dost, akraba tavsiyesiyle ilaç kullanıyor

A.A

Editör: Haber Merkezi