Küresel güçlerin dini, mezhebi, inancı, dünya görüşü ne olursa olsun binlerce yıldır aynı topraklarda birlikte yaşamakta olan halkları birbirine kırdırarak Ortadoğu’yu kendi çıkarları doğrultusunda yeniden dizayn etmek istediklerini belirten Altan Tan, “Basiretsiz ve beceriksiz AKP Hükümeti de ne yapacağını bilmez günü birlik politikalarla her geçen gün daha da artan bir şekilde çaresizlik ve çözümsüzlük bataklığında debelenmektedir” dedi.

“Geçen yüzyılı kaybeden, 5 parçaya bölünen ve tarif edilmez felaketler yaşayan Kürt halkı böylesine tarihi bir dönemde her zamankinden daha fazla akıl, izan ve diplomasi ile oluşturulmuş bir birlik ve beraberliğe muhtaçtır” diyen Tan, açıklamasında devamla şu ifadelere yer verdi:

KÜRTLER ARASINDA İTTİFAK OLMALI

“En temel insani haklarını elde etmek ve önümüzdeki yüzyılı kaybetmemek için Kürt halkının en olmazsa olmaz hedefi her düşünceden Kürtler arasında barış ve ittifak olmalıdır. Kürtler de diğer tüm halklar gibi farklı siyasi görüşlere, farklı inançlara ve farklı sınıfsal katmanlara sahiptir. Şiddete başvurmamak şartı ile her siyasi görüşün ve inancın kendini ifade etme hakkı vardır.

BRAKUJÎ’DİR

Son birkaç yıldır karanlık güçler ısrarla bir PKK-Hizbullah, DBP/HDP-Hüdapar savaşı çıkarmak istemektedir. PKK-Hizbullah, DBP/HDP-Hüdapar savaşı ‘Bırakujidir, Kürtler’in felaketidir. Her kesimden aklıselim sahibi her Kürdün görevi bu ateşe benzin dökmek değil, neye mal olursa olsun bu ateşi söndürmek ve karanlık tahrikçilere engel olmak olmalıdır.” Kaynak:Yüksekova haber

Editör: Haber Merkezi