Diyarbakır'daki Ak Partili Belediyeler, Batıdaki Belediyelerle Kardeş Oldu

Yerel seçimlere şimdiden hazırlanan AK Parti, Diyarbakır için önemli bir adım attı.
Yerel seçimlere şimdiden hazırlanan AK Parti, Diyarbakır için önemli bir adım attı. Diyarbakır'daki AK Partili belediyeler ile Batı'daki AK Partili belediyeler arasında 'kardeşlik anlaşması' imzalandı. Genel merkezde varılan mutabakata göre, Çermik, Çüngüş ve Yukarışeyhler Belediyeleri, İstanbul Zeytinburnu Belediyesi ile kardeş oldu. Silvan Bayrambaşı, Bismil Ambar ve Yukarısalat belde belediyeleri de Bursa Osmangazi Belediyesi ile işbirliği yapacak. Bolu Belediyesi ise Bağlar Karacadağ Belde Belediyesi'ne destek verecek. Önümüzdeki günlerde belediye meclislerinden alınacak kararlarla kardeş belediyecilik hayata geçirilecek.

Batı illerindeki belediyelerinin Diyarbakır'a hizmet yağdırmasını öngören toplantı, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin evsahipliğinde dün Ankara'da yapıldı. Toplantıya Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, İl Başkanı Halit Advan, Başkan yardımcıları Aziz Odabaşı ve M. Nesim Sevinç, Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, Çüngüş Belediye Başkanı Mehmet Geçitli, Bismil Anbar Belediye Başkanı Fehmi Kardeşoğlu, Bağlar Karacadağ Belediye Başkanı Ahmet Karacadağ, Silvan Bayrambaşı Belediye Başkanı Mehmet Han Sansarkan, Çüngüş Yukarışeyhler Belediye Başkanı Emin Çelik, Bismil Yukarısalat Belediye Başkanı Ferit Başak, Yukarısalat Belde Başkanı Mehmet Şah Çetin, Dicle Kaygusuz Belde Başkanı Naci Şişe, Hani Gürbüz Belde Başkanı İsmail Hakkı Çiçek ve Kulp Ağaçlı Belde Başkanı Sabahattin Zengin katıldı.

Yaklaşık üç saat süren toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Diyarbakır'ı önemsediklerini, şehirden gelecek her türlü talebin yerine getirilmesini sağlayacaklarını söyledi. Yerel yönetimlerin insanların devlet kurumlarıyla karşılaştığı ilk nokta olduğunun altını çizen Tanrıverdi, "O yüzden yerel yönetimlerin insanımıza bakışı önemlidir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın prensibiyle hareket eden AK Partili yerel yönetimler halkla ilişkilere diğer siyasi rakiplerinden daha çok dikkat ediyor. İktidara geldiğimizden beri vatandaşın huzuru için çok sayıda hizmete imza attık. Gece demeden gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Gerçekleştirilen toplantının oldukça yararlı olduğunu söyleyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten de, Batı'da olduğu gibi Doğu'da da hizmet noktasında kendileriyle yarıştıklarını söyledi. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan ise, 1994'ten beri belediyecilikte sergilenen örnek çalışmaların Diyarbakır'da AK Parti'ye ait 2 ilçe ve 5 belde belediyesinde de gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Avdan, "Bu nedenle belediyelerimizin özellikle Karacadağ Kalkınma Ajansı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Avrupa Birliği projelerinden azami ölçüde yararlanmaları sağlanmalıdır. Kardeş belediyecilik uygulaması ile proje hazırlama ve uygulamalarında uzman kişilerden AK Partili belediyelerimizin de istifade etmesini sağlayacağız. Bu nedenle genel merkezimizin böyle bir toplantı ile Diyarbakır'a olan duyarlılığını önemli buluyorum." şeklinde konuştu. Belediye başkanları ve diğer katılımcıların da projelerini anlattığı toplantıda Diyarbakır'daki AK Partili belediyeler ile Batıda'ki AK Partili belediyeler arasında kardeşlik anlaşması imzalandı.

Editör: Haber Merkezi