"TÜRKİYE MANZARASI BUDUR"
İşte Türkiye manzarası budur, bu manzarada kavga gürültü yok, bu manzarada yakıp yıkmak yok, bu manzarada gönül insanları var. Bu manzarada, "acaba bu ülkede taş üstüne taş nasıl koyarız" diyenler var.

TORUNUM "DİK DUR EĞİLME" DİYE UYANDIRIYOR
Bu sloganları öyle çok söylediniz ki, 35. yaşındaki torunum sabah beni bu şekilde uyandırıyor. "Dik dur eğilme, bu millet seninle" diyor. Hiç endişeniz olmasın Allah'ın izniyle bu kervan aynen böyle yürüyecek.

"YUMRUK UZATANLA TOKA YAPILIR MI?"
Biz Türkiye'yi 10 buçuk yıldır, dünyanın en ileri ülkelerinden biri haline getirmenin mücadelesini verdik. Geleceği birlikte kurmak için, hiçbir ayrım gözetmeksizin, herkese el uzattık ama birileri bize yumruk uzattı.

"BUNLAR MI ÇEVRECİ?"
Bizim millet olarak öyle bir direniş tarzımız var ki. Tüm oyunları bozar, tüm tuzakları alt üst ederiz. Biz dua ve yakarış ile direniriz. Biz susarak, sabrederek "mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler" diyerek direniriz ama onlar bunu anlamaz. Biz 27 Mayıs'ın karanlığını işte böyle bir direnişle aştık. Biz 28 Şubat'ın, 12 Eylül'ün ve 27 Nisan'ı böyle aştık. Birileri gibi eline taş alan, molotof kokteyli alan, sapan alanlardan olmadık. Birileri gibi gece yarılarına kadar kornolarına basarak, gürültü kirliliği yapanlardan olmadık. Tencere tava çalarak, komşunu rahatsız edenlerden olmadık. Bunlar mı çevreci? Bunun adı gürültü kirliliği, çevrecilikte gürültü kirliliği var. Çevrecilikte görüntü kirliliği var. Bunların neresi çevreci.

"İHANET ŞEBEKESİNİ TANITACAĞIZ"
Araçları yakan, dükkanlara zarar verenlerden olmadık. 12 tane parti teşkilatımız yakılıp yıkıldı. Yahu parti teşkilatı sana ne yaptı be? Hani hak hukuk, demokrasi diyordunuz? Ben özellikle Taksim olmak üzere, ülkemin değişik yerlerindekilere sesleniyorum: Sizin özgürlük, demokrasi anlayışınız bu mu?

Başörtülü bayan, araba kullanıyor diye arabayı tekmeliyorlar. Eşini bekleyen başörtülü kadını taciz ediyorlar. Allah aşkına sizin özgürlük anlayışınız bu mu? Bu nasıl özgürlükçülük? Bu nasıl adaletten, haktan yana olmak? İşte bu gördüğünüz topluluk, bu yanlışa düşmedi. Burada Türkiye'nin özeti var. Başörtülüsü de burada, başı açık olan da. El Ele omuz omuza hep birlikte Türkiye.

YA BOŞALTIRSINIZ YA DA.."

İyi niyetlilere terk edin diyorum. Çünkü orası tüm İstanbullularındır. Orası illegallerin işgal mekanı değildir. Yarın İstanbul mitingimiz var. Taksim Meydan, boşaldı boşaldı. Boşalmadığı takdirde, artık bu ülkenin güvenlik güçleri orayı boşaltmayı bilir. Gelenlere referandum dedim, plebisit dedim. Çok güzel dediler. Bu devlet sizin oyuncağınız değil. O parkı boşaltmaları gerekiyor.haberler.com

Editör: Haber Merkezi