Ankara'da 3 kişinin ölümüme ve 34 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının ardından PKK çıktı. PKK’nin 'silahlı kanadı' olduğu belirtilen HPG'nin dün patlamayla ilgilerinin olmadığı iddiasını bugün örgütün eylem yapan kolu TAK doğruladı.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre ajansa gönderilen TAK imzalı elektronik postada, Ankara'da 20 Eylül günü düzenlenen saldırının "bir başlangıç" olduğu tehdidi yer aldı. TAK, Eskişehir ve Antalya'daki saldırıları da üstlendi.

TAK "Daha önce uyardığımız gibi artık örgüt olarak hiçbir hassasiyetimiz kalmamıştır. Her yer eylem sahası, her yer hedeftir" diye tehdit etti.

Açıklamada, "Özellikle Türkiye metropolleri temel savaş sahamız olacaktır. Ankara Kızılay'da bu eylemin düzenlenmesi bir başlangıçtır, bu tarz eylemlerin artık startı verilmiştir" diye belirtildi.

"Daha önce Eskişehir yolunda ve Antalya'daki patlamalar birer uyarıydı" diyen TAK, AK Parti hükümetinin işin ciddiyetini kavramaktan çok uzaklaştığını ifade ederek, şöyle tehdit etti: "Bundan sonra gelişecek olan savaşın ve insan kayıplarının tek sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bundan sonra kimse bizden, hassas yaklaşmamızı beklemesin savaş kararını alan AKP hükümetidir ve bunun Türkiye'de yaratacağı etkiye ve sonuçlarına katlanır."

Editör: Haber Merkezi