Bismil devlet hastanesi Eğitim Hemşiresi Arzu Kaya anne sütüyle beslenmenin öneminden bahsetti. Kaya yaptığı açıklamada Anne sütünün her çocuğun hakkı olduğu vurgulanarak anne sütünün çocuk için doldurulamaz bir besin kaynağı olduğu söylendi. 
 
Yetersiz ve dengesiz beslenmenin sadece fiziksel değil, zihinsel ve sosyal gelişimi  de etkilemekte olduğu belirtilen açıklamada, Anne sütünün yeni doğan bebek için yeri doldurulamaz bir besin kaynağı olduğu söyledi. 
 
Açıklamanın devamın da; “Dünya da her yıl 1 milyondan fazla bebek yeterli anne sütü alamadığı için hayatını kaybetmektedir. Gelişmekte olan ülkelerde 5 yaş altında 11 milyon çocuğun yüzde 60’nın ölüm nedeni malnütrisyonla (hatalı beslenme) ilgilidir. Anne sütü ile beslenmeyen çocuklarda ölümler, anne sütü ile beslenenlere göre 4-6 kat daha fazla  olur. Anne sütü bebekte hastalığa yol açabilecek mikropları içermez, ‘Bebeği zatürre, bronşit, orta kulak iltihabı, ishal, idrar yolu enfeksiyonları ve menenjit gibi enfeksiyon hastalıklarından korur, bebeğin bağışıklık sistemini geliştirir, aşıların etkinliğini arttırır.’ Denildi. 
 
Anne sütünün çocuklar için İçerdiği enzimler sayesinde sindirimi kolaylaştırdığı, karın ağrısını giderdiği, gaz sancısı ve kabızlığın daha az görüleceği ifade edildi. 
 
Anne sütünün diğer faydaları ise şu şekilde sıralandı; 
 
Pişik ve benzeri birçok cilt sorunları daha az görülür. 
 
Anne sütü bebek için doğal bir ağrı kesici ve sakinleştiricidir. 
 
Anne sütü emen bebeklerin beyin gelişimi daha sağlıklı ve zeki oldukları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. 
 
İlk 6 ay yalnızca anne sütü bebeğin ihtiyacının % 100’ünü karşılamaktadır. 
Anneden gelen ilk ağız sütü bebeğe müshil etkisi yaratarak bebeğin sindirim sistemini düzenler. 
Editör: Haber Merkezi