İSTANBUL - Özgür-Der tarafından Suriye halkı ve direnişiyle dayanışmak için Ramazan boyunca Beyazıt'ta her hafta cumartesi günü yapılan dayanışma eylemlerinin ikincisi yapıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda Arakan'da Budistlerin yaptığı vahşete dikkat çekildi. "Katliama karşı çık kardeşine sahip çık, Müslüman uyuma kardeşine sahip çık, direniş büyüyor Baas çöküyor, Halep Beşşar'a mezar olacak" sloganlarının atıldığı eylemde, Arakan'da yaşanan Budist katliamlara dikkat çeken dövizler taşındı.

Eylemde bir konuşma yapana Özgür-Der yönetim kurulu üyesi hülya şekerci arakandaki katliama BM'nin her zamanki gibi sessiz kaldığını ifade ederek yaşanan bu tür katliamların olaylar bittikten sonra müdahale edildiği ve sonra da insanlık havarisi kesildiklerini söyledi.

Türkiye'deki bazı Suriye politikalarına da tepki gösteren Şekerci, birilerinin Arakan'da yaşananlara zulüm derken Suriye'de yaşananlara ses çıkarmayarak adeta zulümlerden zulüm beğendiğini söyledi. Şekerci, "Her nerede olursa olsun zulme ses çıkarmamak zulme ortak olmaktır" dedi.

Hülya Şekercinin ardın konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Gülden Sönmez de Suriye ve Arakan'da yaşanan katliamlara dikkat çekerek, "Suriye ve Arakan'daki Müslümanların da bizim gibi hayalleri ve çocukları var. Onlar zulüm görüyor. Müslümanlar ise bu zulümleri durdurmak için kendilerin siper etmeleri gerekirken olayın sadece reel politik yönünün konuşuyorlar" diye konuştu. Sönmez, İran ve Türkiye'nin kendi halklarının talepleri doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğini ifade ederek, "Suriye halkı destansı bir mücadele veriyor ve zaferi kazanacaklar. Arakan'daki Müslümanların kurtuluşu onların mücadelesiyle olacak. Size yardım edin demiyorum. Asıl yardıma ihtiyacı olan İslam ülkeleri ve Müslüman halklardır. Çünkü Allah onlara yardım ediyor" şeklinde konuştu. (Hamza Toprak - Abdusselam Güneş/İLKHA)

Editör: Haber Merkezi