Arınç'ın açıklamasının satır başları şöyle:

"Bugünkü toplantımızın gündeminde bedelli askerlik konusu yoktu. Büyük bir hassasiyet yaşanan bu konuda beklentileri köpürtmemek gerekiyor.

Bu konu hakkında, bedelli askerlik konusunda bir düzenleme yapılacak. Bu konuda temel düzenleme TSK'nın asker ihtiyacıdır. Bu birinci derecede dikkate alınacaktır. Ancak bu düzenleme yapılırken siyasi kararı hükümetimiz verecektir.

Yaş sınırı gibi detaylı bilgiler bizzat sayın Başbakan tarafından açıklanacaktır. Bu konuda ne olur bir daha bize ve bir başkasına sorarak, beklentileri uzaklaştırmadan, o insanların hassasiyetlerini düşünerek büyük hayal içinde olmamalarını sağlamak lazım.

Bu düzenlemenin, kapsamı, yaşı, kanun tasarısında gösterilecektir. TSK'nın asker ihtiyacı önemle dikkate alınacaktır. Bakanlar Kurulu'nun gündeminde olmamasına rağmen yetkililerden aldığım bilgi bu noktadadır."

Van DEPREMİ

"Sayın Van Valisi'nin gazetecilerle bazı bilgileri paylaştığını biliyorum. Bu hususlar hem Bakanlığımızın hem de AFAD'ın takibindedir. Eksikler en kısa sürede giderilecektir.

İki depremde malul kalan veya ölen sigortalıların hak sahiplerine olumlu anlamda maaş bağlanması planlanıyor. Söz konusu kanunun yarın meclise sunulması bekleniyor. Ayrıca bu vatandaşların ailelerinden sağlık hizmetlerinde katılım payı alınmayacaktır."

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Van'da yaşanan depremlerde malul ve ölen sigortalıların hak sahiplerine maaş bağlanmasına ilişkin kanun düzenlemesinin, Bakanlar Kurulu'nda imzaya sunulduğunu söyledi.

SURİYE

12 Kasım akşamı Suriye'deki temsilciliklerimize saldırıyla ilgili olarak, oraların güvenliğinin sağlanmasının Suriyeli yetkililere ait olduğunu söyleyebiliriz. Sayın Muallim medya aracılığıyla özür dilemiştir. Suriye'den resmi bir özür bekliyoruz. Medya aracılığıyla gelen özrün resmi olarak tarafımıza iletilmesini bekliyoruz.

GAZETECİLERİN YIPRANMA HAKKI

DHA ajansına mensup iki vatandaşımızın hayatını kaybetmesi üzüntü vericidir. Büyük bir fedakarlık isteyen bir iş yapıyorlardı. Görevleri sırasında şehit olduklarını söyleyebiliriz. Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında MHP'nin gazetecilere yıpranma hakkının geri verilmesi teklifi bize de ulaştı. Bunun teknik olarak incelenmesinin ardından bir görüş açıklayabiliriz."

 

Haberler.com

Editör: Haber Merkezi