Merkezi Diyarbakır’da bulunan Anadolu Sanat, Eğitim ve Spor Derneği 3 yıldır köy okullarına verdiği katkıyı bu yıl da devam ettirecek.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan ASASDER Yönetim Kurulu Başkanı Recep ESER;

8 yıllık bir derneğiz, bu süre zarfında birçok etkinlik yaptık bu etkinliklerde birçok gencimizle bir araya geldik. Biz onlardan çok şey öğrendik, onlar da bizden çok şeyler öğrendi, içlerinde üniversite okuyan, bu sene sınava giren kardeşlerimiz bile var” dedi

 Tiyatro gösterimizden elde edilen gelirleri okullara bağışladık

 “Özellikle sanat dalında oluşturduğumuz tiyatro ekibi ile başarılı oyunlar sergiledik.” Diyen Eser; “ Bu oyundan elde edilen gelirin tamamı ile, Sur İlçesinde bulunan bir okula spor malzemesi aldıklarını belirtti.

 Çocuklarımıza ücretsiz spor eğitimi verdik

“Spor alanında çocuklarımıza ücretsiz basketbol eğitimleri vererek çocuklarımızı spor ile buluşturduk” diyen Başkan Eser, bu amaçla çocuklara sporu sevdirdiklerini belirtti.

Eser ; “Eğitim alanında ise okullarımıza giderek öğrencilerimiz ile söyleşi, seminerler düzenledik ve şiir dinletileri gerçekleştirdik.” Diyerek yaptıkları faaliyetleri hatırlattı.

“Geleceğe Yardım Et”

“Geleceğe Yardım Et” kampanyalarına değinen Eser;

Diyarbakır’da köy okullarına Kitap, Kırtasiye, çeşitli spor malzemeleri, üniversite hazırlık kitapları, testler, giysi vb. yardımlar ulaştırdıklarını açıkladı.

En büyük destek çocuklardan!

“Bu konuda en büyük desteği bizimle beraber olan çocuklarımızdan gördük.” Diyen Eser;  “Böyle bir kampanya başlatınca çocuklarımız hemen bizlere ulaştılar. Neler yapabileceklerini sordular. Kimi kampanyaya spor malzemesi, kimi kitap, kimi giysi getirdi. Kimileri ise bizzat bizlerle köylere gelip eşyaları taşımak istedi.” Diyerek çocukların kampanyaya olan duyarlılığını dile getirdi.

Eser; “Aslında doğruları yaptığımızı biliyorduk. Ama bunların dönüşleri ile artık doğru işler yaptığımızdan, onlara doğruları öğrettiğimizden emin olduk.” Dedi.

Başkan Eser; “Yine kampanyamızın başlaması ile beraber ülkenin bir çok yerinden bazılarını örnek vermek gerekirse; Ankara, Adana, Antalya, Samsun, Erzurum, Malatya, İstanbul, Edirne, Kütahya, Sivas, İzmir ve daha birçok ilden malzemeler gelmeye başladı. Bizler de bu malzemeleri gönüllü kardeşlerimizle tasnifini yaparak belirlediğimiz ya da bize başvuran köy okullarımıza gerek bizzat biz giderek, gerek gönüllülerimiz gerekse de öğretmen arkadaşlarımıza teslim ederek ulaştırdık.” Diye belirterek Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde yardımlar yaptıklarını belirtti.

 

Eser; “Bugün bize ulaşan öğrencilerimizin içinden 3 Tıp Fakültesi okuyan kardeşlerimiz mevcut.” Dedi.

Bismil’deki Faaliyetler

“Özellikle Bismil ilçemizde Cumhuriyet İlkokulu, Mehmetçik ortaokulu, Çöltepe İlkokulu, Çeltikli İlk ve Orta Okulu, Yukarı Harım İlk ve Orta Okullarına ulaştık.” Diyen Eser ilçemizde yaptığı yardımları dile getirdi.

Eser sözlerini şöyle noktaladı; “Pandemi süresince ara verdiğimiz kampanyamıza kaldığımız yerden devam etme kararı aldık ve bununda startını verdik, 3 yılda Diyarbakır’ın tüm ilçelerini hatta başka illerimizin köyleri olmak üzere 60 köy okulumuzdaki yüzlerce öğrenci kardeşlerimize ulaştık. Daha da ulaşabildiğimiz kadar köy okullarına ulaşmak istiyor ve bu kampanyayı sürekli hale getirerek devam ettirmek istiyoruz.

Bu bağlamda bizlere destek sunmak isteyen herkesten destek beklemekteyiz.

Son olarak nakit para kabul etmediğimizin bilinmesini istiyoruz.

İrtibat: 0 553 442 91 40

Ekinciler Cad. Kervansaray Apt. Kat:4/26

Editör: Haber Merkezi