SİİRT-Siirt'te, Botan Çayı'nda akıntıya kapılarak kaybolan 2 çocuktan birinin daha cesedi bulundu.    

Siirt Valisi Musa Çolak, makamında düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır ve Batman illerinden gelen ekiplerin de katılımıyla arama çalışmalarının sürdüğünü ve kaybolan kişilerden İbrahim Özbey'in cesedine Mardin'in Dargeçit ilçesi yakınlarında ulaşıldığını söyledi.

BOTAN ÇAYI ALDI GÖTÜRDÜ

Özelikle yaz aylarında Siirt'te vatandaşların serinlemek ve piknik yapmak amacıyla Botan Çayı'nı tercih ettiklerine değinen Çolak, şöyle dedi: ''Vadi boyunca tedbir ve uyarı amaçlı dikilen levhalar, köy muhtarlarına yapılan yazılı tebligatlar, köy camilerinde okunan hutbeler ve yapılan bilinçlendirme çalışmalarına rağmen, vatandaşlarımızın dikkatsiz davranmaları sonucu asla yaşanılmasını arzu etmediğimiz boğulma vakaları yaşanmakta, bu da bizleri oldukça üzmektedir. Dün itibarıyla olay mahallinde denetim ve incelemelerde bulundum. Vatandaşlarımızla ve Özbey ailesinin yakınlarıyla görüştüm, kendilerini dinledim, ayrıca Kader kızımızı ve annesi Lütfiye Özbey hanımı da hastanede ziyaret ederek,  acılarını paylaştım. Olay yerinde yaptığım incelemeler sonucunda Van, Batman ve Diyarbakır illerinden takviye ekipmanlar istedik ve bugün sabah saat 06.00'da arama ve kurtarma çalışmalarına topyekün başlandı. Arama ve kurtarma çalışmaları durmadan devam etmektedir.

CESET ARAMA ÇALIŞMALARI

Çolak, sudaki akıntının Alkumru Barajı'ndan kaynaklandığı yönündeki iddialarla ilgili konunun yargıya taşındığını ve Botan Çayı boyunca uyarı sisteminin kurulacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Alkumru Barajı yetkilileriyle yaptığımız bire bir görüşmelerde baraj kapaklarının açılmadan önce, Botan Vadisi boyunca ve vatandaşların daha çok piknik yeri olarak kullandıkları alanlara yakın bölgelerde erken uyarı sistemi kurulması yönünde karar aldık. Kurulacak bu sistem sayesinde, Botan kenarında bulunan ikaz uyarı sistemi devreye girecek ve vatandaşlarımız uyarılarak, suya girmeleri engellenecektir. Amacımız, can ve mal kayıplarını ortadan kaldırmaktır. Sistemin entegrasyonuna baraj yetkililerince en kısa sürede başlanacaktır. Özbey ailemizin acılarını, üzüntülerini yürekten paylaşıyorum. Acılı ailemize tekrar başsağlığı ve sabır diliyorum.''

BABANIN CESEDİ ARANIYOR

Baba Fehim Özbey'in bulunması için arama çalışmalarına devam edildiği bildirildi. Özbey ailesinin bireyleri Siirt'e 13 kilometre uzaklıktaki Botan Çayı'nın kenarında piknik yaptığı sırada, Kader (13), İbrahim (16) ile Serkan Özbey (9) kardeşler çaya girmiş, bir süre sonra akıntıya kapılarak kaybolmuşlardı. Baba Fehim Özbey (40) çocuklarını kurtarmak için suya girmiş ve o da akıntıya kapılarak kaybolmuştu. Vatandaşlar ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince yapılan arama sonucu Kader Özbey kurtarılmıştı.

Editör: Haber Merkezi