Yaptıkları çalışma ile ilgili yazılı açıklama yapan AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Bölgemiz çok önemli bir kültür hazinesine sahip. Seyda Ahmed-i Hasi de bunlardan biridir. İlk Zazaca Mevlid-i Şerif başta olmak üzere çok eserlere imza atmıştır. Park projemize ismini vererek milletimiz adına vefa görevimizi yerine getirdik." dedi.

4 dilde eser yazan bilen Ahmed-i Hasi'nin ilim dünyasına çok önemli eserler kazandırdığını belirten Beyoğlu, bu önemli şahsiyetin gelecek nesiller tarafından tanınması adına ismini parka vererek yaşatmak istediklerini ifade etti.

Kendi imkânlarımızla hayata geçirdikleri birçok projeye Selahaddin-i Eyyubi, Ahmed-i Hani, Ahmed Arif gibi önemli şahsiyetlerin isimlerini verdiklerini belirten Beyoğlu, bundan sonra da bu tür çalışmalar yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Ehmedê Xasi Kimdir?

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Hezan (Savat) köyünde 1867 yılında dünyaya gelen Ehmedê Xasi, hem Osmanlı hem cumhuriyet dönemini yaşadı. Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Zazaca olmak üzere 4 dilde eser yazan Ehmedê Xasi, 1951 yılında yine doğduğu köyde vefat etti.

Editör: Haber Merkezi