Pandemi nedeniyle uzun bir aradan sonra tam zamanlı yüz yüze eğitimin başladığı 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ilk gününde Mevlâna Halit Mahallesi’nde yetim çocukları bulunan Kılavuz ailesine misafir olan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, aileye kalıcı gelir sağlanması için ilgili kurumlarla iletişime geçerek çalışma başlattı.

Çocukların eğitim için kırtasiye ve temel ihtiyaçlarını karşılayan Beyoğlu, yetim olan üç kardeşe iyi bir eğitim almaları için her türlü desteği sağlayacaklarını kaydetti. Üniversite adayı kardeşin belediyenin ücretsiz eğitim merkezinde verilen TYT-AYT kurslarından yararlanması için talimat veren Beyoğlu, sosyal güvencesi olmayan aileye kalıcı gelir sağlanması için de ilgili kurumlarla iletişime geçerek çalışma başlatılmasını sağladı.

Verilen destekler ve Başkan Beyoğlu’nun girişimleri ailenin yüzünü güldürdü. Üç çocuğu ile beraber zorlu bir hayat yolculuğunda bulunduğunu belirten anne, Beyoğlu’na teşekkür etti.

Beyoğlu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 19 yılda yapılan eğitim yatırımlarına dikkat çekerek ihtiyaç sahibi çocukların okumasını sağlamak için her türlü desteği sağlamaya özen gösterdiklerini söyledi.

Beyoğlu, "Söz konusu eğitim olunca sessiz kalamayız. İlk emri 'oku' olan yüce medeniyetin mensupları olarak en ucra köşelerdeki çocuklara sahip çıkmak insani ve vicdani sorumluluğumuzdur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 

Editör: Haber Merkezi