Muradiye Mahallesi'nde 5 katlı bir bina çökme tehlikesine karşı boşaltıldı. Binanın balkon kısmı bir blok halinde binadan ayrılarak yan yattı. Binadan ayrılan bölüm ise ancak yanındaki binaya yaslanarak ayakta kalabildi.
Muradiye Mahallesi 184. Sokak 1. çıkmazda bulunan 5 katlı binayı mühürleyen Bağlar Belediyesi Zabıta Ekipleri, binanın etrafına da güvenlik şeridi çekti. Çevre binaların da boşaltıldığı olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken bina pazartesi gününe kadar gözlem altında tutulacak. Binada yapılacak geçici bir güçlendirme ile eşyaların tahliye edilmesinin ardından yıkılması planlanıyor.

Yığma binalar kendiliğinden çöküyor
Öte yandan Bağlar'da ardı ardına yaşanan yıkım olayları da kaçak yapıların yarattığı tehlikeyi gözler önüne seriyor. Kaçak yapılaşma ile yılmadan mücadelesini sürdüren Bağlar Belediyesi Yapı Kontrol Ekipleri'nin her kaçak yapı yıkımında karşılaştıkları demirsiz, kolonsuz, un ufak olmuş çimentodan oluşan evler, yurttaşlar için ciddi tehdit oluşturuyor. Bağlar Belediyesi tarafından her ne kadar yeni kaçaklaşmalara göz açtırılmasa da ruhsatsız, yığma şekilde yapılan 30-40 yıllık binalar kendiliğinden yıkılmaya başladı. Bağlar Belediyesi konu hakkında vatandaşlardan da duyarlılık bekliyor. Yığma binaların yurttaşların can güvenliğini tehdit ettiğini belirten  belediye yetkilileri, eski binaların yarattığı tehlikeden ders alınması gerektiğini belirterek yurttaşları kaçak yapı yapmamaları yönünde uyarıyor.

Editör: Haber Merkezi