Okullar, alışveriş noktaları, siteler gibi vatandaşların yoğun olduğu işlek noktalara bırakılan konteynerler aracılığıyla toplanan kullanılmış ürünler geri dönüşüme gönderilerek değerlendiriliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevre koruma bilincini geliştirmek üzere uygulanan sıfır atık projesinde bu alanda elde ettiği başarı ile bölgede "Sıfır Atık Belgesi" almaya hak kazanan ilk belediye olan ve 2020 yılı içerisinde 4 milyon 728 bin kilogram ambalaj atığı toplayarak çevrenin korunmasına büyük katkı sağlayan Bağlar Belediyesi, kullanılmayan giysilerin geri dönüşüme kazandırılması için önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla beraber bu projede daha çok çocuklara yoğunlaşarak bilinç oluşturmak isteyen Bağlar Belediyesi, okullar başta olmak üzere alışveriş noktaları, yaşam siteleri ve mağazalar gibi işlek bölgelere ilk etapta 100 giysi geri dönüşüm konteyneri bıraktı.

"Geleceğin İçin Sıfır Atık" parolasıyla hazırlanan kumbaraların üzerine yazılan uyarıcı ve dikkat çekici yazılarla vatandaşlardan projeye destek olmaları istendi.

Bağcılar Mahallesi'ne 50 ve eski Bağlar bölgesine de 50 olmak üzere kumbaraların dikkat çekecek şekilde tasarlandığını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın oldukça hassasiyet gösterdiği ve kıymetli eşi Emine Erdoğan'ın da hayata geçirdiği projelerle öncü olup ödül aldığı sıfır atık çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Vatandaşlarımızın kullanmadığı giysi, ayakkabı, çanta ve tekstil ürünleri gibi ürünleri geri dönüşüme kazandırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaya ve özellikle çocuklar arasında bu konuda bilinç oluşturmayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

Geri dönüşüm projesinin halk tarafından büyük karşılık ve destek çıktıklarını dile getiren Beyoğlu, "Vatandaşlarımızın yeni olan bu uygulamaya gösterdiği ilgi ve yüksek teveccüh ne kadar doğru bir karar aldığımızı gösteriyor. Nezih ve bilinçli olan Bağlar halkına çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte gayret ederek bu konuda örnek ilçe olacağımıza inanıyorum" dedi. (İLKHA)

Editör: Haber Merkezi