Şahin, Rixos Otel'de düzenlenen, Bakanlık çalışmalarının değerlendirileceği toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ustalık dönemine yakışır güzel işler yapmayı dilediğini belirtti.

Kadın milletvekillerine ''Parlamento açılır açılmaz sizlerle bir araya gelmeyi çok önemsedik'' diyen Şahin, Kanun Hükmünde Kararname ile önemli bir değişim yapılarak devlet bakanlıklarının icracı bakanlıklara dönüştürüldüğünü, kendisinin de 3 aydır Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yaptığını söyledi.

Bakanlığın yeni yapısı hakkında bilgi veren Şahin, ''Yeni bakanlık vizyonumuzu, politikalarımızı ve hangi alanda ne yapmak istediğimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sizlerin görüş ve önerilerine göre 2012'yi planlamak arzusundayız'' diye konuştu.

Sosyal hizmetler içinde daha önce kadın, çocuk, yaşlı, özürlülerin tek çatı altında olduğunu ancak şimdi yeni bir yapılanmaya geçilerek bunların ayrıldığını anlatan Şahin, şunları kaydetti:

''Dolayısıyla her bir kurum ve birimin kendine ait yeni bir makro çalışmayla beraber, mikro düzeyde yeniden yapılandırılması gerekiyor. Bu konuda ne yapmak istediğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü sizler sahadan geliyorsunuz. Sahadaki tecrübeleriniz, görüş ve önerileriniz bizim için çok önemli. Bizimle paylaşacağımız fikirleri, kadrolarımızla değerlendireceğiz.''

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Editör: Haber Merkezi