Bakan Uraloğlu, ByteDance/TikTok Devletlerle İlişkiler ve Kamu Politikaları Türkiye ve Levant Bölge Başkanı Fatih Kafadar ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen görüşmede dijital güvenlik, sosyal medya politikaları ve gençlerin dijital dünyada güvenli bir şekilde yer alabilmesine yönelik konular masaya yatırıldı.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Uraloğlu, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi dijital ortamlardaki tehditlerden koruyarak, onları bilinçli bireyler haline getirmeyi amaçlıyoruz. Sosyal medyada yaş sınırlamalarının uygulanması başta olmak üzere, platformların sorumlulukları ve iş birliği alanları konusunda kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk." dedi.

Uraloğlu, dijital mecraların hem önemli fırsatlar hem de ciddi riskler içerdiğine dikkat çekerek, özellikle siber zorbalık, çevrimiçi taciz ve zararlı içeriklerin gençleri olumsuz etkilediğini vurguladı. “Bu riskleri bertaraf etmek adına çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Gençlerimizin dijital dünyada daha güvenli ve bilinçli hareket etmelerini sağlamak bizim önceliğimizdir.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ortak yürütülen çalışmalara da değinen Uraloğlu, 16 yaş altı gençlerin sosyal medya kullanımına dair yeni düzenlemeler üzerinde durduklarını söyledi. "13 yaş altı ve 13-16 yaş arası çocuklar için ayrı düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz. Bu kapsamda zararlı içeriklerle daha etkin mücadele edecek mekanizmalar oluşturmayı ve dijital platformların yükümlülüklerini artırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Uraloğlu, dijital dünyanın risklerine karşı ailelerin, kurumların ve platformların birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmanın da büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kaynak: İLKHA