Barzani'nin babası adına kurulan Barzani Yardım Vakfı'nın deprem bölgesine gönderdiği 113 TIR'lık yardım konvoyu kentte geldi. Polis eskortuyla kentte giren yardım konvoyu getirdikleri malzemeleri Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yerleşkesi'ne belirlenen alana bıraktı. Barzani Vakfı'nın gönderdiği yardım konvoyunda 212 prefabrik ev, bataniye, yatak, ısıtıcılar, ev eşyası ve gıda malzemeleri bulunduğu öğrenildi.


esh_29166.jpgKÜRTÇE - ARAPÇA YAZILI PANKARTLAR
Bu arada yardım konvoyunda bulunan TIR'ların önündeki, 'Kürdistan halkından depremin yaşandığı Van'a yardım' ve 'Van acınızı paylaşıyoruz' yazılı Kürtçe, Arapça yazılı pankartlar dikkat çekti. Barzani tarafından gönderilen konteynerlerin Erciş'te belirlenecek alana kurulacağı ve depremzedelerin buralara yerleştirileceği kaydedildi. Irak Kürdistan yönetiminin gönderdiği gıda ve diğer malzemelerin ise Valilik kontrolünde depremzedelere ulaştırılacağı belirtildi.

'YARDIMLARIMIZ SÜRECEK'
Bu arada yardım konvoyuna başkanlık eden Barzani Yardım Vakfı Başkanı Musa Ahmed, beraberindeki heyetle Van Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Barzani Yardım Vakfı Başkanı Ahmed, ziyarette yaptığı Kürtçe konuşmasında, "Başkan Barzani'nin selamlarını getirdim sizlere. Van'ın acısı bizim acımızdır. 1988-89 yılları arasında Van halkı bize çok yardımcı oldu. Biz de bugün onların acısını paylaşıyor ve onların yanındayız. Başkan Barzani bütün Kürdistan halkına Van'a yardım konusunda talimat verdi. Bundan sonra da yardımlarımız sürecek" dedi.

Vakıf Başkanı Ahmed, Vali Karaloğlu'ndan ricada bulunarak, "Bizim bir tek ricamız var sizden Kuzey Irak'tan getirdiğimiz konteynerlerin kurulacağı alana Barzani İnsani Yardım Vakfı'nın isminin verilmesidir" talebini iletti. Vali Karaloğlu ise bu talebe 'olabilir' yanıtını verdi.

VALİ KARALOĞLU: İKİ DEVLET İKİ MİLLET KARDEŞTİR
Görüşmede Vali Karaloğlu ise yaptığı konuşmada heyette yardımlardan dolayı teşekkür ederek, "İki devlet iki millet kardeştir. Böyle acılarda yanımızda olmanızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Umarım bundan sonra böyle acılar yaşanmaz ama yaşanacak olursada biz iki millet bir birimize yardım edeceğiz. Acılarımız ve sevinçlerimiz ortaktır" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi