Başbakanın açıkladığı stad projesinin yatırım programına alınmaması da üzüntü yarattı. Diyarbakırspor konusunda sessiz kalan Baydemir'e de tepki var.

SEÇİM VAADİ OLARAK MI KALDI?

Diyarbakır'da 12 Haziran'da yapılan genel seçimler öncesinde seçim çalışması yapan milletvekili adayları sık sık Diyarbakırspor'a sahip çıkma sözü vermişti. Ne varki verilen sözler seçimden sonra unutulmuşa benziyor. Milletvekililerinin şu ana kadar kulübün kurtulması konusunda hiçbir çalışma yapmaması dikkat çekerken,bu durum halkının büyük bölümünün sporu sevdiği Diyarbakır'da tepki çekti. Milletvekililerinin istemesi halinde Diyarbakırspor'un düzlüğe çıkacağını vurgulayan Diyarbakırlılar,”Seçim öncesinde çok şey söylediler. Diyarbakır'ı şehrin markası yapacaklarını ifade ettiler. Ancak her zamanki gibi lafta kaldı. Şu ana kadar hiçbir adım atmadılar. Kendimizi kandırılmış hissediyoruz “ dediler.

'STAD YİNE RAFA MI KALDIRILDI?'

Hükümetin açıkladığı ve basına yansıyan yeni stat projelerinde Diyarbakır'ın olmaması da bir diğer hayal kırıklığı oldu. Başbakanın seçim mitingi öncesinde İstanbul'da açıkladığı ' Diyarbakır'ın Çılgın Projeleri ' arasında Diyarbakır'ın da yer aldığına dikkat çeken taraftarlar,”Stad olayı 4 yıldır gündemde ama her defasında rafa kaldırılıyor. Başbakan söz verdi. Ama açıklaması yapılan yeni statlar arasında Diyarbakır yok. Çevre illere büyük statlar yapılırken, Diyarbakır'ın suçu ne?. Ne yazık ki sporda göz ardı ediliyoruz. Milletvekillerinden bu konuda çaba bekliyoruz .Büyükşehir Belediyesi, yıllardır Diyarbakırspor'a üvey evlat gibi davranıyor. Kendi takımına para aktarırken Diyarbakırspor'a sanki bu kentin takımı değilmiş gibi davranıyorlar. Osman Baydemir, başbakanın açıkladığı stad için 'bizim projemizdir' demişti. Madem sizin ise neden yapmıyorsunuz?“ ifadelerini kullandılar.

Editör: Haber Merkezi