İSTANBUL - İstanbul ve Marmara Bölgesinde faaliyetlerde bulunan İstanbul İnsani Hak ve Özgürlükler Platformunu (İNHAP), yaptığı bir basın toplantısı ile Mustazaf Der'in 23 Ekim'de Diyarbakır'da düzenleyeceği "İnanca Saygı ve Başörtüsüne Özgürlük Mitingi"ne destek vererek, tüm üye ve gönüldaşlarını başörtüsü zulmünün ortada kalkması için yapılacak olan mitinge katılmaya davet etti.
 
Açıklamada; "İNHAP olarak, hak kimden gelirse gelsin onu hak bilip yanında yer almış, haksızlık, yani zülüm kimden olursa olsun onu çirkin görüp karşısında durmayı vazife bilmeyi kendimize şiar edinmişiz" denilerek şu vurgulamalarda bulunundu:
 
Zulüm Etmeyiniz, Zulme Uğramayınız
"Platform olarak meselelere bakış açımız' zulüm etmeyiniz, zulme uğramayınız' ilahi prensibi insanlığın özgürlük anlayışının temel taşı kabul edip hak ve hakikatin şahidi olmaya devam eden, zulme uğramış mazlum, mağdur ve mustazaf duruma düşürülmüş halkların yanında daima yer almaktır. İNHAP olarak halkımızı inanç ve özgürlükler hakkında duyarlı olanlara yardım da bulunmak ve diğerlerini de duyarlı olmaya davet etmektedir. Toplumumuzun kangren haline gelmiş çocuk eğitimi ve örtünme konusunu öncelikli meseleler arasına almış, bu konuda inanç ve özgürlükler için mücadele eden tüm kişi kurum ve kuruluşların faaliyetlerini takdir edip desteklemektedir."

 
İNAHAP son olarak şu çağrıda bulundu: "Musrazaflar ile dayanışma derneğinin 23 Ekim Pazar günü saat 12.30 da Diyarbakır İstasyon Meydanında organize edeceği "İnanca Saygı, Başrtüsüne Özgürlük" Mitingini Platform olarak destekliyoruz. Başta üye ve gönüllülerimiz olmak üzere tüm duyarlı halkımızı Diyarbakır İstasyon Meydanına davet ediyoruz"
 

Açıklamada ayrıca,"İNHAP platformuna üye derneklerin bulunduğu şehirlerden mitinge katılım amacıyla araç kaldırılacaktır" ifadelerine de yer verildi. (Osman İçli )

Editör: Haber Merkezi