ADANA - Edinilen bilgiye göre; Osmaniye Toprakkale T Tipi Kapalı Cezaevinde yatmakta olan Zülküf Yüce adlı hükümlü ağabeyini ziyaret etmek isteyen Zeynep Ertaş, çarşaflı olduğu gerekçesiyle Kurban Bayramı açık görüşüne alınmadı.

Daha önceleri de ağabeyini ziyaret ederken çarşafının bahane edilerek zorluklar çıkartıldığını belirten Ertaş, cezaevi idaresinin mahkûm ve yakınlarına yönelik keyfi uygulamalarda bulunduğunu iddia ederek şunları söyledi:
Seni Çarşafınla İçeri Alamayız

"Kurban bayramı münasebeti ile ağabeyim Zülküf Yüce'nin açık görüşüne gittim. Kapıda duran bayan gardiyan beni görünce 'bu yine geldi' diyerek arkasını döndü. Sonra da bana, çarşafımı çıkartmamı aksi takdirde açık görüşe alınmayacağımı söyledi. Ben de: "ben kimliğimde de çarşaflıyım. Çarşafım, görüşe girmeme mani değil, kapalı odada üst aramam yapılıyor, içeri girerken bir sürü cihazla kontrolümüz yapılıyor."dedim. Ancak beni içeri alamayacaklarını söylediler. Bunun üzerine Müdür beyle görüşmek istedik, 'yok' dediler" şeklinde konuştu.
 

Cezaevi İdaresinin Yasakçı Uygulamayla Alakalı Bir Dayanağı Yok
Kendisinin ziyarete alınmaması yönünde bir gerekçe bulamayan cezaevi idaresinin, paniklediğini ve istemelerine rağmen kendilerine bu konuda yazılı bir talimat göstermediklerini belirten Ertaş; "İstememize rağmen bize bu uygulama ile ilgili bir yazı gösteremediler, 'şimdi bulamadık' dediler. Beni içeri almadıklarına dair bir tutanak istedik, bunu da vermeye yanaşmadılar. Hatta kendi aralarında gizlice konuşurken 'bu bayanı içeri almamakla iyi mi yaptı, kötü mü yaptık' diyorlardı."ifadelerini kullandı.

 

Cezaevi İdaresi: 'Güvenlik Sebebiyle Almıyoruz'

Öte yandan; konuyla ilgili Osmaniye Toprakkale T Tipi Kapalı Cezaevi'ni arayarak Müdür beyle görüşmek istedik. Telefonu açan bayan memur, görüşme talebimizi kaydettikten sonra bir süre beklememizi istedi, sonra da müdür bey'in meşgul olduğunu ve bizle görüşmeyeceğini, Zeynep Ertaş'ın da ziyaret kurallarına uymadığından dolayı ziyarete alınmadığını, bunun gerekçesinin de güvenlik olduğunu söyledi. .
 

Aynı Cezaevi, Başka Uygulamalarla da Basına Yansımıştı.

Hatırlanacağı üzere; Osmaniye Toprakkale T Tipi Cezaevinde yatmakta olan bazı mahkûmların; kendilerini A Takımı diye adlandıran özel güvenlikçiler tarafından zulme uğradıkları, sakallarını kesmeleri yönünde baskı gördükleri ve görüşlerine gelen bayan yakınlarının pardösü ve çarşaflarını çıkartmaları aksi takdirde görüştürülmeyecekleri yönünde haksız uygulamalara maruz kaldıkları yönündeki iddialar daha önce de basına yansımıştı.     (Ayhan Kaya)

Editör: Haber Merkezi