Bismil- Batman karayolunda dün 25 kişinin öldüğü kazanın adından bugün sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Batman Demokrasi Platformu üyeleri, ihmali olduğunu ileri sürerek kazadan sorumlu tuttukları Karayolları 97'nci Şube Şefliği önüne siyah çelenk bıraktı.

'Karayolları katliamlarına son' yazılı pankart açılan protestoda basın açıklamasını okuyan Genel- İş Sendikası Batman Şube Başkanı Murat Akın, denetim yapmayan kurumları eleştirdi. Akın, "Daha önce Ankara'da, Afyon'da, Bismil'de, Niğde'de ve yurdun değişik bölgelerinde yaşandığına tanık olduğumuz bu karayolları katliamlarının tek sorumlusu, bu yolların ihalelerini yandaş müteahhitlere peşkeş çeken, denetimde bulunmayan ve adeta hırsızlığa prim çıkaran siyasal iktidardır" dedi.

'BÖLÜNMÜŞ DEĞİL, ÖLÜNMÜŞ YOLLAR GİBİ'

Akın, bölünmüş ikinci yolu daha altı ay önce hizmete açılan Diyarbakır- Batman karayolunun birkaç ay içinde köstebek yuvasına dönüştüğünü ileri sürdü. Akın, şöyle dedi:

"Trilyonlarca kamu kaynağı aktarılıp yapılan Salat Köprüsü 4 ay içinde çökerek kapatılmış ve son katliamda da görüldüğü üzere sırat köprüsüne dönüşmüştür. Dünyanın hiçbir yerinde, yapımı biten bir yol, mıcır tarlası olarak bırakılıp, ölümlere davetiye çıkarmamıştır. Ancak ülkemizde insan hayat o kadar ucuz ki yapımının bittiği düşünülen yollar mıcır tarlası halindeyken, trafiğe açılmış ve bunun sonucunda da yüzlerce insanımız yaşamını yitirmiştir. Trafik levhalarını yerleştirmeyerek, yol yapımını hırsızlara vererek, denetim yapmayıp bölünmüş yolları ölünmüş yollara dönüştürerek, katliamlara yol açarak bu iktidarı ve karayollarını kınıyoruz." - Batman

 

 

Editör: Haber Merkezi