BATMAN - Her geçen gün Esrar kullanımında artış olduğu Batman'da çocuk yaşta esrar içme vakalarının artması tedirginliğe yol açıyor.
 
Cumhuriyet Lisesi ile Batman İlköğretim Okulu karşısında bulunan 3 nolu sağlık ocağının bahçesinde açıktan gündüz vakti yaşları 13 ile 16 arası 4 kişi pervasızca esrar içerken fotoğraf karelerine yakalanıyor. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken gençlerin artık uyuşturucu kullanımını normalleştirdikleri görüldü.
 
Yaşanan olayın iki okulun hemen yanı başında olması ve uyuşturucu kullananlar arasında iki kişini okul elbiseleriyle görünmesi önceki haftalarda Eğitim Bir Sen'in uyuşturucuyla ilgili kamuoyu ile paylaştığı raporunu doğrular nitelikteydi. Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, madde bağımlılığının son yıllarda peryordik bir şekilde ve hızla arttığını belirtmişti.
 
Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Özperk, bu duruma dikkat çekmek için durum analizi ve önerilerden oluşan bir rapor hazırladıklarını, önlem alınmaması durumunda daha vahim bir tablonun ortaya çıkacağının altını çizmişti. (M. Salih Özcan )
Editör: Haber Merkezi