pilotluk yapan Büyükşehir Belediye Osman Baydemir “Ülkemizdeki barışın aktörleri de en az bu rallinin sürücüleri kadar hem dikkatli hem de hızlı olmaları gerekiyor. Acilen ihtiyaç duyuyoruz. Hızlı olmamız lazım” dedi....

 
Dağkapı Meydanı'nda kurulan pistte Türkiye'nin ünlü rallicilerinden Serdar Bostancı ve 2009 ile 2010 Türkiye Ralli şampiyonu Yağız Avcı ile Ford'un pilotları Emre Yurdakul, Murat Bostancı ve Orhan Avcıoğlu ziyaretçilerle sürüş yaptılar.

Etkinliğe gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ralli dünyasının efsane pilotlarından Serdar Bostancı'nın yanında co pilotluk (yardımcı pilot) yaptı. Heyecanın dorukta olduğu rallide Bostancı ve Baydemir bindikleri araçla üç tur attı. Sürüşten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Baydemir;  kültür, sanat ve ticaret kenti vizyonunu biçtikleri Diyarbakır'da böylesi bir organizasyonun yapılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Baydemir “Benim inancım o ki Diyarbakır bütün ülke coğrafyasıyla birlikte bir gün mutlaka aydınlık geleceği yakalayacaktır” dedi. “Ama bu zor ve zahmetli günleri aşmanın yegane yolu da dayanışmaktır, diyalog kurmaktır, gelecek için çaba sarf etmektir. Bu etkinlik de gelecek için sarf edilen mütevazi çabalardan birisidir. Onun için teşekkür ediyorum” dedi.
 
Barış için hızlı olmalı

Rallinin çok heyecanlı bir iş olduğunu ifade eden Baydemir “Aslında ülkemizdeki barışın aktörleri en az bu sürücüler kadar hem dikkatli hem de hızlı olmaları gerekiyor. Acilen ihtiyaç duyuyoruz. Hızlı olmamız lazım” diye konuştu. Sürüş sonrasında Ford yetkilileri tarafından Baydemir'e katıklarından dolayı bir plaket ve bir otomobil maketi hediye edildi. 

Editör: Haber Merkezi