Deprem felaketinin yaşandığı Van'ın Erçiş İlçesi'ne giden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, depremzedelerle birlikte bayram namazı kıldı.BDP'li Hasip Kaplan ve Aysel Tuğluk'la birlikte Van Erciş'teki depremzedelerle bayramlaştı.Osman Baydemir'in bayramlaşma sırasında küçük bir çocuğu secdiğide objektiflere yansıdı.

2011116145532546.jpg

BURUK KUTLADI

Van'da 23 Ekim günü yaşanan 7,2'lik depremin yaraları sarılırken, depremzedeler Kurban Bayramı'nı buruk kutladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kurban Bayramı nedeniyle felaketin vurduğu Erçiş İlçesi'nde kurulan çadırda vatandaşlarla birlikte bayram namazı kıldı.

GÜN GELECEK TÜRK KÜRT KUCAKLAŞACAK

Namaz sonrası depremzedelerle bayramlaşan Baydemir, "Gün gelecek Türk-Kürt kucaklaşacak" dedi. Baydemir, "Yaşamış olduğumuz bayramın bütün kin ve misliyle intikam alma duygusunu nihayete ermesine vesile olmasını diliyorum. Kurban Bayramı'nın yurdun bütün insanlarının kucaklaşmasına, barışmasına, ortak paydalarda buluşmasına ve kardeş kavgasının sona ermesine vesile olmasını diliyorum. İnşallah gün gelecek bu yurdun bütün insanları Türk'üyle, Kürt'üyle kucaklaşma imkanına sahip olacak. Bunun için hep beraber çaba sarf edeceğiz. Bayramı özelikle Erciş halkıyla birlikte geçirmek istedim. Şükürler olsun ki bu bize nasip oldu" diye konuştu.

Baydemir daha sonra içerisinde oyuncaklar, meşrubat ve kekten oluşan kumanyanın bulunduğu çantaları çocuklara bayram hediyesi olarak dağıttı.Ensonhaber

 

Editör: Haber Merkezi