ANKARA - Adalet Bakanlığı'nda yapılan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmede, BDP'lilerin özel olarak "KCK" adı altında yürütülen "siyasi operasyonlar" ve Öcalan ile görüşmenin engellenmesi konularını gündeme getirdikleri belirtildi. Gözaltıların hiç bir dönemde görülmediği kadarıyla yaygınlaştırıldığı yönündeki hassasiyetlerini dile getiren BDP'liler, "Bize siyaset yapma hakkı tanınmıyor. Bu operasyonlar yargıyla, hukukla ifade edilemez" dedi.

BDP'lilerin gündeme getirdiği başka bir konu ise, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yaklaşık iki aydır avukatları ve ailesi ile görüştürülmemesi konusu oldu. BDP'lilerin konuya ilişkin şu görüşleri dile getirdikleri öğrenildi: "Bu durum toplumda ciddi bir hassasiyete neden oluyor. Bunun bir an önce giderilmesi gerekiyor. Her şeyden önce insanların iki ay boyunca aileleri ve avukatları ile görüştürülmemesi, tecrit altında tutulmaları insani değil, kabul edilemezdir." Görüşmede BDP'lilerin ayrıca, Öcalan'ın Kürt sorununun çözümündeki rolüne işaret ederek, bu durumun çözümsüzlüğü derinleştirdiğine dikkat çektiği belirtildi.

Görüşmede BDP Eş Genel Başkanlarının İmralı'ya giderek Öcalan ile görüşme talebi de bir kez daha Bakan'a iletildi.

TUHADFED öncülüğünde ve BDP ile DTK'nın desteği ile 9 Ekim vesilesiyle Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne yapılacak yürüyüşü de gündeme getiren BDP'liler, yürüyüş hakkında bilgi vererek, "İçişleri Bakanlığı'ndan tedbir alınmasını talep ediyoruz" dedi.

Görüşmeye ilişkin Pervin Buldan, "Görüşme çok samimi bir ortamda geçti. Olumlu bir görüşmeydi" dedi. Buldan, Bakan Ergin'in tavrına ilişkin ise, "Bu konuda kendisi gerekli görüyorsa açıklama yapar" dedi. DİHA

Editör: Haber Merkezi