Bdp Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "1 Ekim'de Meclis açılışında da olacağız, gündem uygun olursa arkadaşlarla birlikte yemini de gerçekleştirip, çalışmalara başlayacağız." dedi.

Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Demirtaş, "Sayın Cumhurbaşkanı almış olduğumuz karardan memnun olduklarını, olumlu bulduklarını belittiler. Bu şekilde sürece dair görüşlerimizi paylaştık." diye konuştu.

Bir gazetecinin 1 Ekim'de yemin edip etmeyeceklerini sorması üzerine Demirtaş, "Böyle bir tartışma yok. Bu bizim açımızdan Meclis'e dönme meselesi, çalışmak için dönme meselesidir. Yemin etmeyeceğiz veya çalışmalara katılmayacağız diye bir tartışmayı yapmamak lazım. 1 Ekim'de Meclis açılışında da olacağız, gündem uygun olursa arkadaşlarla birlikte yemini de gerçekleştirip, çalışmalara başlayacağız." şeklinde konuştu.

yaşanan olaylarının gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Demirtaş, "Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmeye ilişkin bu kadar açıklama yapayım. Sayın Cumhurbaşkanı, arzu ederse görüşmeye dair kendi düşüncelerini paylaşırlar." diye konuştu.

Yarın TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in parti genel merkezlerini ziyaret edeceğini söyleyen Demirtaş, "Bu da bir iadeyi ziyaret olacak. Daha önce Sayın Çiçek seçildiğinde, bizler kendilerini ziyaret etmiştik." dedi.

Meclis'te saat 16.30'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edeceklerini belirten Demirtaş, görüşmeyi kendilerini talep ettiğini aktardı. Demirtaş, "Yeni anayasaya ilişkin, Meclis çalışmalarına ilişkin görüşlerimizi o görüşmelerden sonra sizlerle paylaşalım." ifadelerini kullandı

Editör: Haber Merkezi