Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın KCK davası kapsamında tutuklanması nedeniyle aydın ve akademisyenler tarafından başlatılan "Biz de Siyaset Akademisinde Ders Vermek İstiyoruz" kampanyası sürüyor. Kampanya çerçevesinde İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ali Kerem Saysel, BDP'li milletvekili, belediye başkanları ve partililere çevre ve ekoloji konularında eğitim verdi. 

Eğitim öncesi son gelişmelere ilişkin kısa bir açıklamada bulunan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Türkiye'deki tüm partilerin siyaset akademisinin bulunduğunu söyledi. Bu akademilerde yazarlar aydınlar ve siyasetçiler tarafından partinin üyelerine, partinin felsefesi doğrultusunda eğitim verildiğini dile getiren Tan "Eğitimden de öte bir bilgilendirme ve yönetici kadroları yetişmesi eğitimleri veriliyor. KCK operasyonlarını bizzat yöneten AKP'de de durum aynı. Ama öyle bir kamuoyu meydana getiriyorlar ki, BDP sanki siyasal bir parti değil, BDP'nin siyaset akademisi de yasal değil, gizli saklı, mağaralarda ve dağ başlarında yasal ve bilime aykırı çalışmalar yürütülüyor. Oysa ki bu eğitimler bu mekanda kentin ortasında yapılıyor ve buranın kapısı da herkese açık" dedi. 
 
 Altan Tan'ın konuşmasının ardından İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ali Kerem Saysel, BDP'li milletvekili, belediye başkanları ve partililere çevre ve ekoloji konularında eğitim verdi.

Editör: Haber Merkezi