Bdp Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk ve yardımcısı Aysel Tuğluk, Irak Devlet Başkanı ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani ile Süleymaniye'de görüştü. Talabani'nin özel konutunda gerçekleşen görüşmenin sıcak bir ortamda geçtiği belirtildi.

Dün Erbil'e giden Bdp ve DTK yöneticileri, buradan Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile görüşmek üzere karayoluyla Süleymaniye'ye geçti. Talabani'nin Dukan Gölü yakınındaki özel konutunda ağırlanan Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, dün akşam saatlerinde Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile biraraya geldi. Talabani'nin genel sekreteri olduğu KYB'nin Ankara temsilcisi Behroz Galali'nin de hazır bulunduğu görüşmenin sıcak bir ortamda geçtiği belirtildi.

Basına kapalı yapılan görüşmede, Bdp ve DTK başkanları ile Talabani'nin birbirlerinin bayramını kutladığı öğrenildi. Kürt sorununun çözümü konusunda Talabani'den inisiyatif alması istendiği, Kürt konferansı ve Kürtler arasında birlikteliğin sağlanması gibi konularda görüş alışverişinde bulunduğu da kaydedildi.

Bugün bazı Kürt siyasi parti temsilcileri ile görüşecek olan Bdp ve DTK yöneticilerinin akşam saatlerinde Türkiye'ye dönmesi bekleniyor. Bdp ve DTK başkanlarının geçen hafta Türkiye'de görüştükleri Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile bir kez daha görüşmeyecekleri öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi