Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), bazı basın yayın organlarında Eşbaşkan Gültan Kışanak'a ait olan fotoğrafın Şam'da çekildiğini açıkladı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Bdp, 'Gültan Kışanak örgüt denetiminde' başlıklı habere tepki gösterdi.

"Eş Genel Başkanımız sayın Gültan Kışanak'la ilgili bir takım iddialar ileri sürülmüş, iddialara dayanak olarak da bir fotoğraf yayınlanmıştır." denilen açıklamada, "Bu haber eğer yapılmadan önce sayın eş başkanımızdan bilgi alınmış olsaydı daha objektif ve doğru bir haber yayınlanmış olurdu." ifadesine yer verildi.

Söz konusu fotoğrafın 1994'te çekildiği aktarılan açıklamada, "Eş Genel Başkanımız Sayın Kışanak, o tarihte günlük yayın yapan Özgür Ülke Gazetesi'nin Yayın Koordinatörlüğü görevini yürütmekteydi. Kendisi bir foto muhabiri ile birlikte röportaj yapmak üzere Şam'a gitmiş ve o fotoğraf da orada çekilmiştir.

Söz konusu röportaj Özgür Ülke Gazetesi'nde yayınlanmıştır. Bu tamamen bir gazetecilik faaliyeti olarak gerçekleşmiştir. Olayın gerçek yönü bu iken, fotoğrafı veren istihbarat servislerinin amaçları doğrultusunda haber yapılması her şeyden önce bir gazetecilik faaliyeti değildir. Bu haberin gazetecilik meslek etik kurallarıyla bağdaşır hiçbir yanı bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi