Eh seçimler bitti. Belediye başkanları belli oldu ve mazbatalarını alarak göreve başladılar. Hepsine hayırlı olsun diyoruz.

Evet değerli başkanlar hayırlı olsun muhabbetimiz bittiyse artık çalışma zaman diyelim. Seçimler biteli 25 gün oldu. Mazbatalar alınalı beri hiçbir başkanı gerçek anlamda halkın içinde göremedik. Birkaç istisna hariç tabi ki. 

Birde bu başkanlarımıza günlerdir hayırlı olsun ziyaretine giden arkadaşlar var. Tamam anladık HAYIRLI OLSUN. Ama artık yeter. Şu ziyaretlere bir son verelim de başkanlar çalışmaya başlasın. Zaten bu hayırlı olsun ziyaretlerini de anlamış değilim. Neden bu kadar uzun sürer ki bu ziyaretler.

Zira başkanlar seçim öncesi çok söz verdiler. Çok projeler açıkladılar. Seçildikleri yerlerin aşığı olduğunu söylediler her fırsatta. Onları seçen halkın hizmetkarı olduklarını dile getirdiler. Bunlar gibi daha birçok şeylerden bahsettiler.    

Bende diyorum ki değerli başkanlar şimdi ne kadar aşık olduğunuzu ve ne kadar hizmetkar olduğunuzu ispatlama zamanı. Gerçek aşık ve gerçek hizmetkar iseniz buyurun görelim. Bunun için elinizde büyük bir fırsat var. 

Bundan önceki başkanlar da tıpkı sizin gibi aşığız, hizmet için yanıp tutuşuyoruz, bize fırsat verin neler yapacağımızı görün dediler.

Fırsat verildi ve gördük onları. Birkaç istisna haricinde maalesef seçildikten sonra ne aşk kaldı ne hizmet. Bir çoğu makam odalarında ve makam koltuklarında kaldı.

Onları seçen halkın içine bir türlü girmediler. İnsanların sorunlarını dinlemediler. Her zaman her yerde kendileri konuştu. Süslü kelimeler ile halka hitap ettiler.  Oysa başkanlık makamı konuşma makamı değil. Bu makamlar dinlemek ve çözüm üretme makamı olduğunu unuttular.

Yine bir çoğu gidip halkın bir çayını içmedi. Halk onların makamlarına gitmek için çabaladı. Araya adamlar sokularak randevular alındı. Oda küçük bir kısım. Onlar makamlara giderek başkanların çaylarını içti. Sonuç çok az kişinin sorunları çözüldü yada tamam, hallederiz, çözeriz denilerek bir şey yapılmadı.

Yine birçoğunu makam araçlarının haricinde başka bir araçta görmedik. Toplu taşıma aracında hiçmi hiç görmedik. Her toplantıya, çalıştaylara, yemekler, ziyaretlere, açışışlara o makam araçları ile gidip geldiler. Sahi toplantı demişken aklıma geldi. O kadar toplantılar  yapıldı. Bu toplantılar da memleketin sorunları, çözüm önerileri konuşuldu. Sonuç ne oldu. Ben bir çözüm görmedim. Gören de varsa söylesin.

Birbirinden değerli başkanlarımız. Şu anda hepimiz için değerisiniz. Yapacağınız hizmetler ile hep böyle değerli kalacağınızı umuyorum.

Umarım sizlerde gelir gelmez kaldırım yenilemeleri, çiçekler yada börtü böceklerle uğraşmazsınız.

Umarım yakınlarınızı işe almak yada onlara ihaleler vermek için uğraşmazsınız.

Umarım önce size güvenip aday gösterenlere sonra da sizi seçenlere KEŞKE yerine İYİKİ dedirtirsiniz.

Umarım sizi seçen halkla bir bütün olursunuz.

Bu yazdıklarımı parti ayırımı yapmadan ülkede seçilen tüm başkanlar için yazıyorum.

Ve bundan önce çalışarak bu başkanlığın hakkını veren başkanlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum.

Kendi adıma söylüyorum. Hiçbir beklenti içinde olmaksızın bu halkın yararına olup, şahsıma düşen bir şey olursa her daim hazır olduğumu da belirteyim.

Şunu da diyim. Bu halk yani tüm Türkiye halkı  için diyorum. Bu halk mazlum bir halktır.

Ve umarım bu mazlum halkın yaptıklarınızla AHINI değil HAYIR DUALARINI alırsınız.

Yüce ALLAH sizlere hep doğru işler yaptırsın ve  sizleri doğru yoldan ayırmasın.