Gönül MORKOÇ

Basın İlan Kurumu'nun Diyarbakır Şube binasında düzenlenen toplantıya, İlan Hizmetleri Şefi İdris Çam ile Basın İlan Kurumu Diyarbakır Şube Müdürü Mesut Kezer ve yerel gazetelerin temsilcileri katıldı. İdris Çam, yerel basın temsilcilerine Basın Kanunu'nda yapılan değişikliklerle ilgili bilgi verdi.  Tutulması gereken defterler hakkında bilgi veren Çam, 1 Temmuz 2011'den itibaren abonelik süresinin bir aya düştüğünü söyledi. İadesiz satışların kabul edilmeyeceğini belirten Çam, "Bayi satışlarında hiç iadesiz satış kabul etmiyoruz. Yüzde bir de olsa mutlaka iade olmalıdır" dedi.

 

Günlük satışların mutlaka 500 olması gerektiğinin altını çizen Çam, şunları söyledi: "500 gazetenin 250'si bayiye, 250'si abone olabilir. Ama günlük satış mutlaka 500 olmalıdır. 1 Ocak 2012'den itibaren 61. maddeye göre gösterge belirlenecek."

 

Çam, Basın İlan Kurumu'nun 26 ilde şubesi açıldığının altını çizerek, önümüzdeki dönem Ordu, Malatya, Şanlıurfa, Çorum ve Tekirdağ'da da şubelerinin açılacağını kaydetti. Çam, toplamda Basın İlan Kurumu'nun 32 şubesinin olacağını belirtti. Çam, konuşmasında İcmal Varakaları ile ilgili de bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi