Pazar günü yapılan konser ile ilgili Bismil Haber Gazetesine konuşan HÜDA PAR Bismil ilçe başkanı Ali Bilmez “Ülkemizde Ekonomik krizin yaşandığı ve vatandaşın ciddi sorunlar yaşadığı bu dönemde bu tür harcamaların belediye bütçesinden yapılmasını doğru bulmuyoruz.” Dedi.

YAPILAN KONSERE TEPKİ GÖSTERDİ.

Bismil Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve bir halk müziği sanatçısı tarafından verilen konser ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez, belediyelerin ve devlet kurumlarının bütçeleriyle düzenlenen bu tür konserlerin israf olduğunu belirtti.

Bilmez; “Bu tür konserler memleketimizin örf ve adetlerine yakışmıyor, bizler HÜDA PAR olarak kesinlikle milletimizin istediği şeylere karşı değiliz, bu vatandaşlarımızın da istediği bir şey değildir. Bismil’de bu kadar sıkıntı varken bunca sıkıntının içinde yüzlerce lira paranın bu gibi bir şenliğe masraf edilmesinin bir anlamı yoktur.” İfadelerini kullandı.

59e9c925-d0f5-4393-bc38-79d5bc80b1ba.jpeg

HÜDA PAR Bismil ilçe Başkanı Bilmez, açıklamasında, Madem harcanacak para var, öncelikle Bismil’in sokaklarının durumunu görmek gerek, Bismil’de mezbahane yok, bir araç muayene istasyonu Yok ve buna benzer sorunlar var. Bu konuda ısrarcı olmamızın sebebi budur. Bunca para böyle bir şenliğe harcanacağına Bismil’in binlerce fakir fukarası var, yetimler ve dualar var ki bu paralar bu insanlar için geliyor, gidip onları tespit etsinler ve onların ihtiyaçlarını gidersinler. Yahut sokak hayvanlarına harcasınlar. Bunu her kim yapıyorsa ki düzenleyici olarak kaymakamlık ve belediye görünüyor bu yapılan yanlıştır. Ve biz bu yanlışlara dur diyoruz yapmayın vebaldir ve bu vebalin altından ne biz ne siz kalkamazsın. Bu tür etkinlikleri hükumet veya bakanlık yapıyorsa yanlıştır. Bu tür konserler memleketimizin örf ve adetlerine yakışmıyor. Halkımızdan da bu tür şenliklere teveccüh etmemelerini istiyoruz. Bu şenlikler kızlı erkekler yan yana olması, ne dinimize uygundur, ne de Kürt kültürümüze uygundur. Diye konuştu.

photo-2022-07-29-16-33-43-3.jpg

Editör: Haber Merkezi