Ankara Merkez Açı Dershanesi'nden gelen Kişisel Gelişim Uzmanı Hüseyin Kazan, sınavlara hazırlıkta öğrencilerin daha iyi bir sonuç elde edebilmesi için öğrenci ve velileri bilgilendirdi.
Seminerde Açı Dershaneleri Rehberlik Genel Koordinatörü ve Rehberlik Uzmanı Hüseyin Kazan, YGS –LYS grubu ve SBS grubu öğrencilerine etkin ders çalışma metotları, Sınav kaygısını azaltıcı yöntemler yönünde rehberlik yaparken aynı zamanda motivasyon çalışmalarını da sürdürdü.
                
Velileri uyardı
Hüseyin Kazan, veli olmanın dünyanın en zor sanatı olduğunu belirterek; "Üniversitelere hazırlık, uzun süreli bir maratondur. Çağımız çocuklarıyla ilgilenmek gerçekten zor. Çocuklarla iyi ilişkiler kurulması gerekiyor" dedi.

Öğrencilerle daha önce konuştuğunu belirten Kazan, bu görüşmeler sonucunda onların motivasyonlarının arttığını da vurgulayarak; "Deneme sınavlarında öğrenciler iyi sonuç elde etmediği zaman, veliler öğrencilerini teselli etmelidir. Yapılan deneme sınavlarında "sıfır noktası"na ulaşmak için çalışılmalıdır. Öğrencileriniz ile olumsuz bir şekilde konuşmayın. Özellikle üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencileri hem okul, hem de dershane ile ilgileniyor. Çocuklarınızı günde 20 dk karşınıza alarak yüz yüze konuşun, sohbet edin." dedi.

Fiziksel ihtiyaçların karşılanmasının üniversite sınavlarının kazanılmasına yeterli olmadığını da dile getiren Kazan; "Çocuklarınızın her türlü ihtiyacını karşılamak onların başarılı olmasını sağlamaz. Bunun yanında çocuklarda güven duygusunun kazanılması, sevgi ve aidiyet bilincinin temellendirilmesi, onların takdir edilmesi ve kendilerini gerçekleştirme inancı sağlanmalıdır." dedi.

Başarısızlık ve motivasyonsuzluk piramidini de velilere gösteren Kazan, öğrencilerde denetlenebilir düzeyde bir sınav kaygısının olması gerektiğini belirterek; aşırı kaygının zararlı olduğuna dikkat çekti.

Oldukça verimli geçen seminer sonunda, halaylar çekilip şarkılar söylenildi.

01.jpg02.jpg03.jpg

Editör: Haber Merkezi