Haber: Kamuran Turgay

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Orman Genel Müdürlüğü'nün "2021 Yılı Yeşilin En'leri" yarışmasında Bismil Atatürk İlkokulu "En Duyarlı Okul" ödülüne layık görülmüştür. Başarıda emeği geçen okul, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.” İfadeleri kullanıldı.

Orman Genel Müdürlüğü'nün 2021 Yılı Yeşilin En'leri yarışmasında Bismil Atatürk İlkokulu ‘En Duyarlı Okul’ ödülüne layık görüldü. Yarışmada, “Öğrencilerine fidan sevgisi aşılamak amacıyla verdikleri emek ve özveri sebebiyle bu ödüle layık görülmüştür.” Denildi.

95671333-620x410.jpg

2021 Yılı Yeşilin EN’leri Ödülleri Sahiplerini Buldu

​​“Yeşilin EN’leri Ödül Töreni” 16 Mart 2022 tarihinde Orman Genel Müdürlüğü Merkez Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından ilk kez 2019 yılında gerçekleştirilen “Yeşilin EN’leri Ödül Töreni’nin bu yıl 4’üncüsü düzenlendi. 2021 yılında ülkemiz ormancılığında üstün hizmet gösteren kişi ve kuruluşlara başarılarından ve ormancılığımıza katkılarından dolayı ödülleri Tarım ve Orman Bakanı Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişci tarafından takdim edildi.

Eli öpülesi cefakâr ormancılar

Törende konuşan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr.Vahit Kirişci konuşmasında ‘’Orman Genel Müdürlüğümüze böyle bir etkinliğin 4’üncüsünü düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Ormancılar çok organize çalışan, eli öpülesi cefakâr bir kesim. Bunu geçtiğimiz yıl yaşadığımız orman yangınlarında bir kez daha ortaya koydular. Bu uğurda gayretli, özverili, cefakarca bir çalışma içinde şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. En’ler arasında yer alan, bütün dostlarıma, kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.’’ dedi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdürü Bekir Karacabey ise konuşmasında; ‘’ Yeşil Vatan için Genel Müdürlüğümüzün pek çok alanda EN’lere ulaşmasını sağlayan, orman teşkilatımızın her bir mensubuna, özel sektör temsilcilerine, orman köylerini kalkındırma kooperatif temsilcilerine, medya kuruluşu temsilcilerine, sanatçılara ve sivil toplum kuruluşlarına huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyor ve ödül almaya hak kazananları gönülden kutluyorum.’’ dedi.

Davetliler arasında bulunan TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve FAO Türkiye temsilcisi Viorel GUTU programa ilişkin konuşmalarını gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve protokol üyeleri tarafından ödül alanlara ödüllerinin takdiminin ardından hatıra fotoğrafının çekilmesiyle program sona erdi.

foizuz-wuamuna9-1.jpg

Editör: Haber Merkezi