Bismil Belediyesi temizlik işleri müdürlüğü; daha temiz bir toplum için ilçede gelişi güzel çöp atılmaması için ilçenin değişik noktalarına astığı “İlçemizi temiz tutalım” yazılı pankartlarla İlçe sakinlerinin belirlenen saatlerde ve belirlenen yerlere çöpleri poşetleyerek bırakılmasını istedi. Ayrıca İlçenin temizliği konusunda destek almak için İlçedeki kurum ve kuruluşları Gezen Temizlik İşleri Müdürü Rıfat Akın, temizlik konusunda herkesin duyarlı olmasını istedi.

Çöplerimizi saat 17.00’den sonra çöp toplama noktalarına bırakalım

Bismil Belediyesi ilçe halkın sağlığını önemli ölçüde etkileyen çevre temizliği için ilçede gelişi güzel atılan çöplerin düzenli bir şekilde belediyenin çalışma saatlerinde belirlenen çöp toplanma noktalarına çöplerin bırakılması için İlçede çalışmalarını yoğunlaştıran Temizlik işleri müdürlüğü şehrin değişik noktalarına “İlçemizi temiz tutalım” yazılı pankartları asılarak halkın temizlik konusunda duyarlı olmalarını istedi. Ayrıca halka çağrıda bulunan belediyemiz temizlik işleri müdürlüğü tüm yurttaşların çöplerini saat 17.00’den sonra poşetleyerek belediye tarafından belirlenen çöp toplama noktalarına bırakmaları istedi.

49qjqh.jpg

'Temizlik ve Hijyen Hepimiz İçindir'

Bismil Belediyesi Temizlik işleri müdürlüğü tarafından yürütülen ‘İlçemizi Temiz Tutalım’ kampanyasına destek için İlçe Milli Eğitim Müdür v. Aslan Özdemir ile görüşen Temizlik İşleri Müdürümüz Rıfat Akın, İlçedeki okul ve eğitim kurumlarının temizlik kampanyasına destek vermelerini istedi. Temiz bir çevre bilinçli bir toplumla gelişebileceğini belirten Akın, İlçe halkın ve öğrencilerin sağlığını önem verdiklerini temiz bir toplum için herkesin el, ele vermesi gerektiğini kaydetti. Bu anlamda Milli Eğitim Müdürlüğüne büyük roller düştüğünü belirten Akın, “İlçemizin temizliğini ancak bilinçli bir toplumla mümkün olabilir. Bunun içinde sizlerden ve okullarda eğitim veren öğretmenlerden destek istiyoruz. Daha önceleri okullarımızda çöp kutularımız eksikti şimdi tamamladık. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Okul okuyan çocuklarımızın sağlığı bizim için önemlidir ve bu konuda da beraber başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

49oary.jpg

Yapılan görüşmede Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Özdemir’de; Belediyenin bu tür çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek; “ Bizde okullarda temizlik konusunda tüm desteklerimizi sunacağız. Temizlik bilinci zaten küçükken başlamalıdır. Bilinç küçüklerden oluşursa çevre daha da temiz olur. Temizlik ve hijyenlik hepimiz içindir. Öncelikli konulardan bir tanesidir, bu konuda böyle bir çalışma başlattığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Akın “İlçemizi Temiz Tutalım” kampanyasının ilçedeki temizlik soruna çözüm getirene kadar bütün kurum ve okulları dolaşacaklarını ayrıca bayramdan sonra okullardaki yöneticiler ile beraber öğrencilere çevre temizliği konusunda ortak bir çalışma sürdüreceklerini belirtti. Bismil Belediyesi

Editör: Haber Merkezi