Bismil ilçesinde bulunan Türk Telekom şirketinin yollarda ve mahallelerde bulunan hatlarından kabloları çalan 18 hırsız, Bismil Emniyet Ekiplerinin operasyonları sonucu yakalandılar.

Bismil Emniyeti Müdürlüğü  Ağustos ayında meydana gelen  Şentepe, Bozkurt,Tekel Dumlupınar Mahallerinde yapılan kablo hırsızlık olayları Bismil Emniyet güçleri tarafından aydınlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Bismil Emniyet Müdürlüğü tarafında ağustos ayı içersinde meydana gelen Türk Telekom’a ait iletişim hattından hırsızlık, Otodan hırsızlık, İşyerinde hırsızlık ve hırsızlığa teşebbüs gibi hırsızlık olaylarında Emniyet müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde hırsızlık suçundan 18 şahıs yakalanarak haklarında işlem yapılmış, sevk edilenlerden 10 şahıs çıkarıldıkları Mahkemece tutuklanarak cezaevine  gönderilmiştir.

    Edinilen bilgilere göre, Bozkurt Mahallesi Güneş caddesi ile 222. sokak keşişinde Türk Telekom’a ait kabloların kesilmesi ve hırsızlığa teşebbüs olayı ile ilgili devriye gezen polis ekipleri tarafında R.Ç isimli şahıs açık olan rögar içersinde suçüstü yakalanmıştır. Daha sonra konu ile ilgili yapılan araştırmalar neticesinde açık kimlik ve adresleri tespit edilen  R.T. ve K.E isimli şahıslar görevlilerce yakalanarak haklarında yapılan Türk Telekom’a ait iletişim hattından hırsızlığa teşebbüs, mala zarar verme  suçlarında  R.Ç ile birlikte her üç şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

     Şentepe Mahallesi 1122. sokak üzerinde bulunan su deposu yanında Türk Telekom a ait kabloların kesilmesi ve çalınması olayı ile ilgili olarak Emniyet müdürlüğü tarafında yapılan çalışmalar neticesinde kabloları kestiği tespit edilen M.Y., F.İ., A.A, ve Ş.A., isimli 4 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
     Meydana gelen hırsızlık olaylarında kablo ve dinamo gibi malzemeler çalan şahısların, elde ettikleri kabloları Şentepe mahallesi mezarlık yanında yakmak istedikleri, çalınan kablolardan çıkan bakır telleri ise hurdacıya satmaya çalıştıkları öğrenildi.

Yapılan operasyonun ilçe esnafına güven verdiğini belirten vatandaşlar, "Başta Sayın Emniyet Müdürümüz Fatih kubilay’a, Asayiş ve Hırsızlık Büro Amiri ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Kısa sürede yapılan operasyon ve alınan başarılı sonuç Bismil için gurur verici bir olay..." şeklinde konuştu.
Öte yandan hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edilen diğer şahısların yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi